Επεισόδια σε προάστιο του Παρισίου μετά από σύλληψη λόγω μαντίλας

Στην Τραπ, ένα προάστιο νοτιοδυτικά του Παρισιού, η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένα πλήθος συγκεντρώθηκε σε απάντηση για τη σύλληψη την Πέμπτη ενός άνδρα που επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου ταυτότητας στη σύζυγό του, η οποία είχε καλυμμένο πλήρως το πρόσωπο.

Περίπου 250 άνθρωποι, που συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα του Τραπ το βράδυ της Παρασκευής, πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα και κατέστρεψαν περιουσίες προτού αποκρουστούν από αστυνομικούς που έφεραν εξοπλισμό για την καταστολή ταραχών τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ένας μάρτυρας είπε πως το πλήθος κάλεσε την αστυνομία να απελευθερώσει τον σύζυγο αλλά δέχθηκαν “προσβολές” από τις αρχές.

“(Η αστυνομία) δεν ήθελε να ακούσει και βγήκε εκτός ελέγχου”, είπε ο άνδρας, που είπε πως λέγεται Σοφιάν, στην iTele. “Η Τραπ είναι μια μεγάλη οικογένεια. Όταν μας επιτίθεστε, θα απαντήσουμε”.

Η αστυνομία ανέφερε πως η τάξη αποκαταστάθηκε με το ξημέρωμα στην Τραπ, μια περιοχή με θλιβερά οικιστικά συγκροτήματα, αλλά οι ενισχύσεις που στάλθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν τις επόμενες ώρες για να βοηθήσουν να διασφαλιστεί η ηρεμία.

Οι αρχές που ασχολούνται με τις ταραχές στις οποίες εμπλέκονται μετανάστες φοβούνται μια επανάληψη των ταραχών του 2005, των χειρότερων στη Γαλλία στη διάρκεια 40 χρόνων, όταν η βία σε όλη τη χώρα οδήγησε στην επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Στην Τραπ, καθώς τα συνεργεία καθαρισμού απομάκρυναν σπασμένα τζάμια από λεωφορεία, καμένα σκουπίδια και πέτρες από τα πεζοδρόμια, ο επικεφαλής του διαμερίσματος της Ιβελόν περιέγραψε το προάστιο ως “ήρεμο και γαλήνιο”.

“Θα διατηρήσουμε την ηρεμία αυτή τις επόμενες ώρες”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο νομάρχης Εράρ Κορμπάν ντε Μανγκού. “Η αστυνομία θα μείνει έως ότου θεωρήσουμε ότι η απειλή έχει περάσει”.

newsit.gr