Λάρισα: Τίναξαν στον αέρα οικοδομικό τετράγωνο – Καταστράφηκαν 50 διαμερίσματα – Θρίλερ με την προσαγωγή υπόπτου!

– Άγνωστοι έβαλαν στην είσοδο 4-5 κιλά μασούρια δυναμίτιδας και η έκρηξη συντάραξε ολόκληρη την πόλη
– Στην πολυκατοικία μένει εισαγγελέας που έχει ασχοληθεί με την απόπειρα απόδρασης του Π. Βλαστού
– Μετά την έκρηξη η πολυκατοικία θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο και κρίθηκε ακατάλληλη για να κατοικηθεί
– ”Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα” λένε οι αστυνομικοί – Πως ακινητοποίησαν τον βασικό ύποπτο
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Μια ισχυρότατη έκρηξη συγκλόνισε στις 04.05 τα ξημερώματα τη Λάρισα. Η έκρηξη έγινε σε πολυκατοικία με 50 διαμερίσματα επι της οδού Μανδηλαρά 93, όπου σύμφωνα με την αστυνομία μένει μια εισαγγελέας που είχε ασχοληθεί με την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων. Η γυναίκα δεν βρισκόταν στο σπίτι καθώς έλειπε με άδεια.

Αμέσως μετά την έκρηξη οι δράστες έτρεξαν να απομακρυνθούν

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από την αστυνομία, άγνωστοι τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της πολυκατοικίας, που αποτελείτο απο 4-5 κιλά μασούρια δυναμίτιδας τα οποία πυροδότησαν με βραδύκαυστο φιτίλι ενός μέτρου.

Από την έκρηξη ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε ενώ η πολυκατοικία κρίθηκε ακατάλληλη. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν σπίτια, καταστήματα και περισσότερα από 100 αυτοκίνητα σε ακτίνα 80 μέτρων!

ΦΩΤΟ από larisanet
ΦΩΤΟ από larisanet
ΦΩΤΟ από larisanet
ΦΩΤΟ από larisanet

Λίγο αργότερα σε κοντινή απόσταση, οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν έναν 39χρονο ο οποίος διαπιστώθηκε ότι κατάγεται από την Καλαμάτα. Ο άνδρας αυτός σύμφωνα με την αστυνομία δεν δικαιολόγησε την παρουσία του στη Λάρισα ενώ στις ερωτήσεις των αστυνομικών για το πώς βρέθηκε εκεί απαντούσε “δεν θυμάμαι”.

Ο ύποπτος κατέστρεψε το κινητό του τηλέφωνο

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, την ώρα που είδε τους αστυνομικούς να τον πλησιάζουν, πρόλαβε και πέταξε με δύναμη στο κινητό του στο έδαφος, το έσπασε και άρχισε να το πατάει για να το διαλύσει, κάτι που κατάφερε να κάνει πριν προλάβουν οι αστυνομικοί να τον ακινητοποιήσουν.

ΦΩΤΟ από larisanet
ΦΩΤΟ από larisanet
ΦΩΤΟ από larisanet
ΦΩΤΟ από larisanet
Πηγή: NewsIt.gr