Τα τουρκικά μαχητικά παραλίγο να συνοδεύσουν τον Βενιζέλο μέχρι την… Ελευσίνα!

Ρεπορτάζ : Γιάννης Κοκκινίδης

Πηγή: Newpost.gr

Την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έδινε κλάδο ελιάς στον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου και υπογράμμιζε την αμέριστη υποστήριξη της Αθήνας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Άγκυραςμαχητικά της γείτονας χώρας έκοβαν προκλητικότατα βόλτες στον εθνικό εναέριο  χώρο μας αμφισβητώντας ευθέως κάθε κυριαρχικό μας δικαίωμα.

Χαρακτηρίζεται ως απίστευτη υποκρισία από τον Αχμέτ Νταβούτογλου που ενώ έσφιγγε το χέρι του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης οι στρατηγοί της Άγκυρας, προφανώς εν γνώσει του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, πετούσαν στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο παραβιάζοντας τόσο το F.I.R Αθηνών όσο και τον εθνικό εναέριο χώρο μας.

Η ενέργεια αυτή κρίνεται προσβλητική για την Ελλάδα και δεν ξέρουμε αν άλλο κράτος θα το είχε ανεχτεί αυτό… Θα το τολμούσαν οι Τούρκοι να πράξουν τα ίδια και στους Ισραηλινούς;

Κατά τα άλλα περιμένουμε να υποδεχτούμε τον Νταβούτογλου με ανοιχτές αγκάλες στην Αθήνα τον ερχόμενο Νοέμβρη ή Δεκέμβρη. Και βέβαια τα όσα είπε ο αγωγός ΤΑΡ να γίνει «ενεργειακή γέφυρα» μεταξύ των δύο χωρών και το «Αιγαίο να μετατραπεί σε θάλασσα ειρήνης» μόνο ως ανέκδοτα μπορούν να ακουστούν. Όλα έχουν και ένα όριο.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης του Ευάγγελου Βενιζέλου ως υπουργού Εξωτερικών, ο οποίο ήθελε με αυτόν τον τρόπο να σηματοδοτήσει τη σημασία που δίνει η χώρα μας στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με την Άγκυρα, εισήλθε στο F.I.R Αθηνών ένας σχηματισμός από έξι τουρκικά μαχητικά από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα.

Τα εχθρικά αεροσκάφη προέβησαν σε δύο παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας. Το μόνο που δεν έκαναν τα τουρκικά μαχητικά ήταν να συνοδεύσουν το αεροσκάφος του Ευ. Βενιζέλου στο αεροδρόμιο Ελευσίνας όπου και προσγειώθηκε.