Νεκρός ο Μ. Κόλα – Τραυματίστηκε αστυνομικός της ΕΚΑΜ

Τέσσερις κάλυκες, από το καλάσνικοφ με το οποίο άνοιξε πυρ ο Μάριαν Κόλα κατά των ανδρών της ΕΚΑΜ, βρέθηκαν κατά την αυτοψία στον χώρο της συμπλοκής τα ξημερώματα. Στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη, κάτι που όπως φαίνεται έκανε τον επικεφαλής των δραπετών να βγει με τον Ιλίρ Κούπα από το κρησφύγετό τους και να κινηθούν προς την Αλβανία.

Ο Μάριαν Κόλα πυροβόλησε 4 φορές κατά των αστυνομικών

Η σκέψη τους αποδείχθηκε λανθασμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δραπέτες με θερμικές κάμερες και τους περίμεναν με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Μάριαν Κόλα που περπατούσε 100 μέτρα μπροστά από τον Ιλίρ Κούπα, άνοιξε πρώτος πυρ κατά των αστυνομικών και προσπάθησε να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ριπές και σύμφωνα με τον καθηγητή Ιατροδικαστικής Θ. Βουγιουκλάκη που πήγε το μεσημέρι στο σημείο, μία σφαίρα στην πλάτη, από απόσταση 20-30 μέτρων, προκάλεσε στον Αλβανό κακοποιό, ”τυφλό θανατηφόρο τραύμα”.

Το σημείο που έπεσε νεκρός ο Μάριαν Κόλα - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Το σημείο που έπεσε νεκρός ο Μάριαν Κόλα – ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Το καλάσνικοφ που κρατούσε στα χέρια του - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Το καλάσνικοφ που κρατούσε στα χέρια του – ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Αποκλεισμένη η περιοχή της συμπλοκής - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Αποκλεισμένη η περιοχή της συμπλοκής – ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Η συμπλοκή με τους Αλβανούς κακοποιούς στην οποία σκοτώθηκε τα ξημερώματα ο Μαριάν Κόλα έγινε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο. Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες.

Στις 04:30 τα ξημερώματα, αστυνομικός τους εντόπισε με την θερμική κάμερα και ενημέρωσε τους άντρες της ΕΚΑΜ που βρισκόταν κοντά στην γέφυρα της Βροσύνας. Οι δύο κακοποιοί αιφνιδιάστηκαν και επιχείρησαν να επιστρέψουν πυροβολώντας τους αστυνομικούς. Ήταν αργά όμως, τουλάχιστον για τον Κόλα, ο οποίος έπεσε νεκρός μέσα σε μια πραγματική μάχη στην οποία – σύμφωνα με πληροφορίες – έπεσαν περισσότερες από 200 σφαίρες.

O Μάριαν Κόλα και ο Ιλίρ Κούπα, έπεσαν σε ενέδρα της ΕΚΑΜ δίπλα από γέφυρα, κοντά σε μονοπάτι που συνήθως χρησιμοποιείται από λαθρεμπορους ναρκωτικών.

Η γέφυρα που είχε στηθεί η ενέδρα των αστυνομικών - ΦΩΤΟ από Ράδιο Ηγουμενίτσα
Η γέφυρα που είχε στηθεί η ενέδρα των αστυνομικών – ΦΩΤΟ από Ράδιο Ηγουμενίτσα

Ο 27χρονος Ιλιρ Κούπα κατάφερε να διαφύγει στο δάσος και από τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Δορυφορική λήψη της περιοχής που έγινε η συμπλοκή με τους δραπέτες
Δορυφορική λήψη της περιοχής που έγινε η συμπλοκή με τους δραπέτες

Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο γόνατο ένας αστυνομικός. Πρόκειται για άνδρα των ΕΚΑΜ, που έφερε διαμπερές τραύμα στην κνήμη. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με πληροφορίες, η ζωή του δεν διατρέχει κανένα απολύτως κίνδυνο.

Στο νοσοκομείο, έφτασε και ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας. Ο κ. Μπέζας συνεχάρη τις αστυνομικές δυνάμεις, του άνδρες και τους αξιωματικούς “για την επίπονη και κουραστική προσπάθεια, την οποία καταβάλλουν” για την πάταξη της εγκληματικότητας, ενώ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικης αστυνομίας και στηρίζει το έργο της.

Οι δραπέτες κρύβονταν σε δύσβατη περιοχή

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο δραπέτες ήταν οπλισμένοι και τους αντιμετώπισαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ, οι οποίοι παρέμεναν στην περιοχή καθώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν κατορθώσει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να διαφύγουν στην πατρίδα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ NEWSIT ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Στον νεκρό Μαριάν Κόλα, πέραν από το Καλάσνικοφ, βρέθηκαν μία χειροβομβίδα στην τσέπη του και ένα σακίδιο με γεμιστήρες, χειροβομβίδες αλλά και μαγειρεμένα φαγητά. Η εμφάνισή του, τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι.

Τι μεταδίδει η Αλβανική τηλεόραση

Σε ρεπορτάζ της η Αλβανική τηλεόραση, μεταδίδει πως η υπόθεση του Αλβανού δραπέτη Μάριαν Κόλα, έλαβε τέλος! ”Οι Έλληνες αστυνομικοί τoν σκότωσαν πολύ κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα,στο χωριό Βροσύνα Σουλίου. Το πρωτοπαλίκαρό του Ιλίρ Κούπα αναζητείται από τους αστυνομικούς και πιθανότατα έχει τραυματιστεί”.

Αρκετά Αλβανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν επίσης πως ο Κόλα είχε μαζί του ένα όπλο τύπου Καλάσνικοφ, αρκετές σφαίρες και χειροβομβίδες.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ τους εντόπισαν μετά τις 04.00 τα ξημερώματα να κινούνται πεζή κοντά στο ποτάμι, έξω από το χωριό Βροσύνα προκειμένου να διαφύγουν στην Αλβανία. Όταν οι δραπέτες αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, σήκωσαν τα Καλάσνικοφ και για λίγα δευτερόλεπτα οι σφαίρες έπεφταν ”βροχή”.

Γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα

Ο Μάριαν Κόλα έπεσε νεκρός, ενώ ο Ιλίρ Κούπα που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία, πρόλαβε να διαφύγει πιθανότατα τραυματισμένος. Πρόκειται για τον επιστήθιο φίλο του Κόλα, που από την πρώτη στιγμή ήταν μαζί του…

Ο Ιλίρ Κούπα που κατάφερε να διαφύγει - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Ο Ιλίρ Κούπα που κατάφερε να διαφύγει – ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

 

Άγρια μάχη τα ξημερώματα κοντά στο χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο.

Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε ένας από τους δύο Αλβανούς κακοποιούς που αναζητούσε η αστυνομία ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός της ΕΚΑΜ.

Ο Ιλιρ Κούπα κατάφερε να διαφύγει

Οι δύο δραπέτες έπεσαν σε ενέδρα της ΕΚΑΜ δίπλα από γέφυρα, κοντά σε μονοπάτι που συνήθως χρησιμοποιείται από λαθρεμπορους ναρκωτικών και ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών. Απο τα πυρά των αστυνομικών έπεσε νεκρός, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ο Μαριάν Κόλα ενώ ο 27χρονος Ιλιρ Κούπα κατάφερε να διαφύγει στο δάσος και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο γόνατο ένας αστυνομικός ο οποίος αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα ενώ αυτή την ώρα μεταφέρεται στην Αθήνα προκειμένου να χειρουργηθεί.

Στο γόνατο τραυματίστηκε ο αστυνομικός

Πριν από δύο εβδομάδες οι δύο Αλβανοί δραπέτες των φυλακών είχαν φθάσει μέχρι την περιοχή του Σουλίου, αφού προηγουμένως είχαν κλέψει τρία αυτοκίνητα. Όμως, δεν κατόρθωσαν να περάσουν στην Αλβανία, καθώς είχε στενέψει γύρω τους ο αστυνομικός κλοιός.

Πηγή: NewsIt.gr

Νεκρός ο δραπέτης φυλακών, Μάριον Κόλα
Σκηνές από τη μάχη στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας.Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, ο διαβόητος καταζητούμενος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, Μαριάν Κόλα, έπεσε νεκρός από τα πυρά των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο, ενώ κατόρθωσε να ξεφύγει ο συνεργός του, Ιλίρ Κούπα.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο επικίνδυνους Αλβανούς να κινούνται πεζή και έκτοτε ακολούθησε μάχη.Από τους πυροβολισμούς έπεσε νεκρός ο Μαριάν Κόλα και τραυματίστηκε στο πόδι ένας αστυνομικός ενώ η όλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου συνεργού του.

Στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων μεταφέρθηκε ο αστυνομικός της μονάδας των ΕΚΑΜ της Αθήνας, ο οποίος έχει τραυματιστεί στην κνήμη από σφαίρα των Αλβανών κακοποιών και αυτή την ώρα εισάγεται στο χειρουργείο. Σύμφωνα με τους ιατρούς δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο για τη ζωή του.

Έπειτα από πέντε περίπου μήνες συνεχούς καταδίωξης, ο αδίστακτος κακοποιός εξουδετερώνεται, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις πως αυτός και η ομάδα του παρέμεναν σε ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες ήταν κρυμμένοι στα βουνά του Σουλίου επί δυο ολόκληρες εβδομάδες και προσπάθησαν να κινηθούν προς την περιοχή της Βροσύνας μέσα από το μονοπάτι της Πλακωτής, το οποίο αποτελεί και γνωστότερο πέρασμα των λαθροδιακινητών.

Το προφίλ του επικίνδυνου δραπέτη

Ο Κόλα ήταν γνωστός των ελληνικών αστυνομικών αρχών και πάντα είχε αρχηγικό ρόλο.

Άλλωστε, με βάση τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο, αλλά και τη δολοφονία της 25χρονης στα Ίσθμια Κορινθίας, έγινε φανερό σε όλους ότι δεν φοβάται σε κάθε περίπτωση να τραβήξει πιστόλι.

Ο 36χρονος επικίνδυνος αλβανός δραπέτης Μαριάν Κόλα είχε βγάλει το σώμα του έξω από το παράθυρο του συνοδηγού και πυροβολούσε με καλάσνικοφ εναντίον του πληρώματος του περιπολικού που τους καταδίωκε. Όμως μία σφαίρα που έριξε σκότωσε την 25χρονη ξενοδοχοϋπάλληλο Κατερίνα Ζώγαλη.

Η «δολοφονική μηχανή» σκότωσε εν ψυχρώ και τον αστυνομικό δίπλα από το νεκροταφείο του Διστόμου. Ο Αλβανός killer και η συμμορία του έβγαλαν τα Καλάσνικοφ και πυροβόλησαν τον ένστολο αφήνοντας ορφανά δύο ανήλικα. Έκτοτε ήταν ζήτημα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ. να τον συλλάβει ή να τον εξουδετερώσει.

Από το 2010, όταν είχε συλληφθεί για τις ληστείες τραπεζών μετά την αιματηρή ληστεία στο Βύρωνα, είχε αποκαλύψει τις δολοφονικές του προθέσεις.

Στην ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί που τον είχαν συλλάβει, θυμούνται τα λόγια του: «είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε».

Εξουδετερώνουν την «ομάδα των 11»

Η οργανωμένη απόδραση των 11 ατόμων από τις φυλακές Τρικάλων έγινε στις 23 Μαρτίου, ενώ από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τότε δύο εξωτερικοί φρουροί, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.

-Τρεις επικίνδυνοι κακοποιοί πιάστηκαν λίγες ώρες μετά την απόδραση.

– Ο Λίτα Ερμάλ συνελήφθη μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ (Μάιος 2013) στο Περιστέρι.

– Δύο δραπέτες διέπραξαν ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στη Λάρισα (πιθανολογείται ότι έφυγαν από Ελλάδα).

– Δύο σκοτώθηκαν κατά τη συμπλοκή στη Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.

– O Mαριάν Κόλα έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών στη Θεσπρωτία.

– Αναζητούνται ακόμη δύο κακοποιοί-πρωτοπαλίκαρα του Κόλα.

Zougla.g

Αναρτήθηκε από στις