Ο Πατριάρχης Μόσχας για τους γάμους ομοφυλοφίλων

Την άποψη ότι η νομική αναγνώριση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων οδηγεί την ανθρωπότητα στην καταστροφή, και συνιστά «ένδειξη της Αποκάλυψης», εξέφρασε την Κυριακή ο πατριάρχης της ορθόδοξης εκκλησίας της Ρωσίας, Κύριλλος, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Αυτό είναι μια πολύ επικίνδυνη ένδειξη της Αποκάλυψης [. . .] Σημαίνει ότι οι άνθρωποι επιλέγουν την οδό της αυτοκαταστροφής», φέρεται να δήλωσε ο πατριάρχης Κύριλλος απευθυνόμενος σε πιστούς στον καθεδρικό ναό Καζάν, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Κάνοντας μια δήλωση υποστήριξης του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πατριάρχης είπε ότι υποστηρίζει την απαγόρευση της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» που πρόσφατα επικυρώθηκε ως νόμος του ρωσικού κράτους από τον ρώσο πρόεδρο.

Ανάμεσα στις διατάξεις του νόμου αυτού, που επικρίθηκε σε διεθνές επίπεδο, είναι η επιβολή μεγάλων προστίμων για συζητήσεις περί ομοφυλοφιλίας παρόντων παιδιών.

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στη Ρωσία το 1993, αλλά συνεχίζει να στιγματίζεται στη χώρα, στην οποία η ορθόδοξη εκκλησία διατηρεί σημαντική επιρροή. Οι παρελάσεις ομοφυλοφίλων απαγορεύονται και ακτιβιστές έχουν υποστεί επανειλημμένα άγριες επιθέσεις.