«Αν με παντρέψετε, θα αυτοκτονήσω»

Με ένα βίντεο που «ανέβασε» η ίδια στο Διαδίκτυο και κάνει τον γύρο του κόσμου, η 11χρονη Nada al-Ahdal καταγγέλλει τους γονείς της, οι οποίοι φέρονται να την απείλησαν ότι θα τη σκοτώσουν αν δεν παντρευτεί τον άντρα που έχουν επιλέξει.

«Δεν έχουν λίγη συμπόνια;  Καλύτερα να πεθάνω. Προτιμώ να πεθάνω» ακούγεται να λέει η Nada, στο βίντεο που δημιούργησε στις 8 Ιουλίου μέσα σε ένα αυτοκίνητο και στο οποίο υποστηρίζει, μεταξύ άλλων: «Παντρέψτε με, θα αυτοκτονήσω».

Και συνεχίζει: «Δε φταίνε τα παιδιά. Δεν είμαι η μόνη. Μπορεί να συμβεί σε κάθε παιδί. Προτιμώ να ζω με το θείο μου παρά με αυτούς τους ανθρώπους. Με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν αν πάω στο θείο μου. Τι είδους άνθρωποι απειλούν έτσι τα παιδιά τους; Θα είναι χαρούμενοι αν με παντρέψουν παρά τη θέλησή μου; Άντε παντρέψτε με, εγώ θα αυτοκτονήσω. Δεν πάω πίσω μαζί τους. Δεν πάω. Σκοτώνουν τα όνειρά μας, σκοτώνουν ό,τι έχουμε μέσα μας. Δεν υπάρχει τίποτα. Δεν υπάρχει επιστροφή. Αυτό είναι εγκληματικό, απλά εγκληματικό».

Στο βίντεο διάρκειας 2,5 λεπτών, η 11χρονη υποστηρίζει ότι δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι της γιατί όπως λέει «δεν έχω ζωή, δεν έχω πάει σχολείο».

Μάλιστα, η μικρή κατηγορεί τη μητέρα της ότι ήταν εκείνη που κανόνισε αυτό το γάμο, προκειμένου να έχει οικονομικό όφελος.

«Δεν είμαι προς πώληση. Είμαι άνθρωπος και εγώ και προτιμώ να πεθάνω παρά να παντρευτώ σε αυτή την ηλικία». Και σημειώνει κλείνοντας: «Έχω τελειώσει μαζί σας, καταστρέψατε όλα μου τα όνειρα», αναφέρει η 11χρονη.