Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο μέχρι τέλος Ιουλίου ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς από τους υπουργούς που μετείχαν σήμερα στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Πήραμε σαφείς κατευθύνσεις για ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους».

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων:

«Μιλήσαμε για την κινητικότητα και τις υποχρεώσεις που έχουμε και σιγά σιγά καταλήγουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο».

Έτσι στο επόμενο διάστημα τα υπουργεία θα πρέπει να δεσμευτούν με συγκεκριμένους αριθμούς για τους υπαλλήλους που θα υπαχθούν σε διαθεσιμότητα, ανάλογα με τον προγραμματισμό που έχουν κάνει και τα αποτελέσματα από τις διαδικασίες αξιολόγησης, οι οποίες θα πρέπει να έχουν προχωρήσει.

Η λίστα με τους 2.000 καθηγητές των Τεχνικών και Επαγγελματικών Λυκείων πάντως θα είναι έτοιμη στις αρχές Αυγούστου και από αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, το 60% θα εργαστούν στον τομέα της Υγείας, ενώ το 40% που ασκούν και το επάγγελμα της ειδικότητας που διδάσκουν, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία ενισχύονται και αναβαθμίζονται.

Παράλληλα, 4.933 εκπαιδευτικοί θα μετακινηθούν από τη Δευτεροβάθμια, στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αλλάζοντας μόνο βαθμίδα και όχι αντικείμενο διδασκαλίας. Οι συγκεκριμένοι καθηγητές, κυρίως Πληροφορικής, Φυσικής Αγωγής, Θεατρικών Σπουδών και Γαλλικής Φιλολογίας, θα συνεχίσουν να διδάσκουν το γνωστικό τους αντικείμενο στους μαθητές του Δημοτικού.

Στον πρώτο κύκλο διαθεσιμότητας δεν συμπεριελήφθησαν εργαζόμενοι από το χώρο της Υγείας, όμως δεν αποκλείεται οι γιατροί να ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας στην επόμενη φάση που ξεκινά τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της καλύτερης στελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων.

Διαβάστε:newpost.gr