Παραδοχή υπουργού: Δεν έχουν διακοπεί οι συντάξεις στους “μαϊμού” ανάπηρους

Δεν έχουν συγκεντρωθεί ακόμη επαρκή στοιχεία για τη διακοπή των “μαϊμού” αναπηρικών συντάξεων δήλωσε προκλητικά ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

 

Τι κι αν εντοπίστηκαν “μαϊμού” ανάπηροι να λαμβάνουν συντάξεις από το κράτος; Όλοι ανεξαιρέτως συνεχίζουν να λαμβάνουν τις συντάξεις του κανονικά με τον υπουργό προκλητικά να δηλώνει ότι ακόμη δενυπάρχοθν επαρκή στοιχεία!  «Μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθούν στοιχεία σχετικά με τη διακοπή συντάξεων σε μη δικαιούχους αναπήρους, καθώς η έρευνα των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης συνεχίζεται», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Ο υπουργός δεσμεύτηκε πάντως ότι ευθύς μόλις τα στοιχεία γνωστοποιηθούν το υπουργείο θα προβεί στην άμεση ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας.

Καμία σύνταξη σε “μαϊμού” ανάπηρο δεν έχει διακοπεί μέχρι τώρα

Το έγγραφο του κ. Βρούτση διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί από το υπουργείο σε πόσες περιπτώσεις κατά την τελευταία τριετία διακόπηκε η πληρωμή συντάξεων σε «μαϊμού» αναπήρους και σε πόσες περιπτώσεις κατά την τριετία μειώθηκε το συνολικό πληρωτέο ποσό σε συνταξιούχους, μετά την επανεκτίμηση του ποσοστού αναπηρίας λόγω ψευδών γνωματεύσεων από γιατρούς. Η βουλευτής έχει επισημάνει ότι «αν και πέρασαν 3 χρόνια με Μνημόνια, δεν δόθηκαν ποτέ αναλυτικά στοιχεία για τις υποθέσεις των δήθεν ανάπηρων συνταξιούχων».

newsit,gr