Συνελήφθη ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης

Συνελήφθη, ύστερα από ένταλμα των δικαστικών αρχών, για υπόθεση υπεξαίρεσης ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης. Η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις που φέρονται να δόθηκαν από την τράπεζα FBBank σε εταιρείες συμφερόντων του εφοπλιστή.

Οι κατηγορίες, που, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αποδίδονται στον κ. Ρέστη αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ το ποσό για το οποίο ελέγχεται ο κ. Ρέστης φέρεται να φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι.

Από το πρωί είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Στο επίκεντρο ερευνών βρίσκεται, η First Business Bank (FBB) της οικογένειας Ρέστη, η οποία απορροφήθηκε στις αρχές του περασμένου Μαΐου από την Εθνική Τράπεζα.

Καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το kathiemrini.gr αναφέρουν ότι σε εξέλιξη βρίσκεται έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με κινήσεις και μεθοδεύσεις που έγιναν από τη διοίκηση της τράπεζας FBB στο διάστημα πριν από την απορρόφηση του υγιούς τμήματός της από την Εθνική.

Σύμφωνα με κάποιες πρώτες, ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, υπάρχουν ενδείξεις ότι η τράπεζα εμφάνισε ως εξυπηρετούμενα, δάνεια που στην πραγματικότητα δεν ήταν ενήμερα, επαναδια-πραγματευόμενη τους όρους τους και μεταφέροντας χρονικά την καταληκτική ημερομηνία αποπληρωμής.

Το τελικό πόρισμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα, ενώ για την πορεία των ερευνών ενημερώνεται η αρμόδια αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα, πηγή της “Κ” αποκάλυψε ότι με εντολή των υπευθύνων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που ανέλαβαν να καλύψουν τη διαφορά μεταξύ της αποτιμηθείσας αξίας των μεταβιβαζομένων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού, ανετέθη στην εταιρεία ορκωτών λογιστών Grand Thornton η αποτίμηση – αξιολόγηση του δανειακού χαρτοφυλακίου του τμήματος της FBB, που “πέρασε” στην Εθνική.