«Η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή για τους Έλληνες»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγή: “Neoskosmos.com”

Ο Geoff Lake κέρδισε τη μάχη της διαδοχής του πρώην υπουργού, Simon Crean, στην ασφαλή Εργατική έδρα Hotham της Βικτωρίας.
Ο κ. Lake επικράτησε άνετα της αντιπάλου του Rosemary Barker, τόσον στην τοπική ψηφοφορία όσον και στην ψηφοφορία των εκλεκτόρων του κόμματος. Στην τοπική ψηφοφορία ο κ. Lake, που υποστηρίχθηκε άμεσα, από τον απερχόμενο Simon Crean, έλαβε 252 ψήφους ή 59% και στην ψηφοφορία των εκλεκτόρων 41%.
Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η νίκη του κ. Lake οφείλεται εν μέρει στην απόφαση της Σοσιαλιστικής Αριστεράς να απόσχει από την ψηφοφορία, απόφαση η οποία αποδυνάμωσε την αντίπαλό του.

Η έδρα Hotham είναι από τις ασφαλείς Εργατικές έδρες της Πολιτείας, στην οποία κυριάρχησε τα τελευταία 23 χρόνια ο βετεράνος της αυστραλιανής πολιτικής, Simon Crean. Στις τελευταίες εκλογές ο κ. Crean κατάφερε να κρατήσει την έδρα με πλειοψηφία 13,6%, λαμβάνοντας 63% ων ψήφων ση δεύτερη καταμέτρηση.
Η έδρα είναι, επίσης, ένα φυλετικό και πολιτισμικό μωσαϊκό, με κυρίαρχες φυλετικές ομάδες Ιταλούς, Έλληνες, Καμποτζιανούς και Βιετναμέζους.

Σε συνέντευξή του στο «Νέο Κόσμο», ο κ. Lake λέει ότι «η πρώτη προτεραιότητά μου είναι ο σχεδιασμός της προεκλογικής στρατηγικής του, διότι ο χρόνος είναι περιορισμένος, καθώς και για να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα της παρουσίας του κ. Crean στην έδρα».

Ο κ. Lake δηλώνει ότι «η διαδοχή ενός θρύλου της αυστραλιανής πολιτικής όπως είναι ο Simon Crean, είναι απαιτητική υπόθεση, αλλά υπόσχεται να ανταποκριθεί απόλυτα στις προσδοκίες του «μέντορά του» και των ψηφοφόρων της έδρας».

Περιγράφοντας την έδρα του, υπογραμμίζει, ότι «είναι μικρογραφία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθών, δείγμα πολυπολιτισμικής κοινωνίας, όπου πολυάριθμες εθνικές ομάδες συνυπάρχουν ειρηνικά και δημιουργικά.

Η αρμονική συμβίωση των κατοίκων της περιοχής οφείλεται, κατά μεγάλο μέρος, στο θαυμάσιο έργο του Simon Crean, στο ενδιαφέρον με το οποίον στήριξε την πολυπολιτισμικότητα, τη διαφορετικότητα ως μέλος της ομάδας στενών συνεργατών τεσσάρων πρωθυπουργών της Αυστραλίας. Υπόσχομαι να συνεχίσω το δημιουργικό έργο του κ. Crean προς όφελος των ψηφοφόρων μου» διαβεβαιώνει.

Ο κ. Lake έχει στενή σχέση με τον Ελληνισμό των νοτιοανατολικών προαστίων της Μελβούρνης μέσω της πολύχρονης θητείας του στο Δήμο Monash και τη στενή συνεργασία σε θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό με τους ελληνικής καταγωγής συναδέλφους του, Στίβεν Δημόπουλο, Πολ Κλεισάρη και τελευταία με τον Πολ Ζωγράφο, παρ’ ότι ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα.

Ξέρει, επίσης, τη στενή σχέση του Simon Crean με τον Ελληνισμό, ιδιαίτερα με την Ελληνική Κοινότητα Oakleigh.
“Ξέρω, ότι κατά την πολύχρονη πολιτική καριέρα του ο κ. Crean υπήρξε στενός φίλος και ένθερμος υποστηρικτής της Ελληνικής Κοινότητος Oakleigh. Είμαι ενήμερος για την άμεση στήριξη που προσέφερε στο Ημερήσιο Κολέγιο της Ελληνικής Κοινότητας Oakleigh και άλλους κοινοτικούς φορείς.

Ζητώ από τους Έλληνες της έδρας μου να με θεωρούν και μένα φίλο τους και υποστηρικτή κάθε μελλοντικού σχεδίου τους. Η πόρτα είναι ανοιχτή για τους Έλληνες» τονίζει.

ΡΗΡ: Φωτογραφία πρώτης σελίδος: Ο νεοεκλεγείς υποψήφιος στην Εργατική έδρα Hotham, Geoff Lake.