Παραδίδονται στο επιβατικό κοινό τέσσερις νέοι σταθμοί του Μετρό

Tο Σάββατο αναμένεται, με βάση τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, να λειτουργήσουν οι τέσσερις νέοι σταθμοί του Μετρό στα νότια προάστια: Ελληνικό, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ηλιούπολη. Ωστόσο, όπως εξηγούν από το υπουργείο Υποδομών, εντός της ημέρας θα αποφασιστεί εάν η επέκταση θα δοθεί μία ημέρα νωρίτερα στο κοινό.

Με τη νέα επέκταση εκτιμάται ότι θα εξυπηρετούνται καθημερινά επιπλέον 80.000 επιβάτες, γεγονός που σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους θα συμβάλει ουσιαστικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Η εκτίμηση από την Αττικό Μετρό είναι ότι με την έναρξη της λειτουργίας της επέκτασης θα μειωθούν κατά 50.000 οι ημερήσιες μετακινήσεις με ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ η διαδρομή Ελληνικό – Σύνταγμα θα γίνεται σε 14 λεπτά.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», στην επέκταση του Ελληνικού θα χρησιμοποιηθούν πέντε συρμοί τρίτης γενιάς με έξι βαγόνια – από τους 17 που κατασκευάστηκαν στη Νότια Κορέα και βρίσκονται στο αμαξοστάσιο του Ελαιώνα. Οι υπόλοιποι 12 θα δρομολογηθούν στην επέκταση του Πειραιά.

Το πρόβλημα στη γραμμή των 5,5 χιλιομέτρων είναι ότι δεν θα λειτουργήσουν οι σταθμοί πάρκινγκ σε Ελληνικό και Αργυρούπολη με 1.000 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, όπως προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να λειτουργήσει ο σταθμός του Μετρό στο Χαϊδάρι, ο οποίος είναι ο τρίτος σταθμός των δυτικών προαστίων.

Πηγή: newpost.gr