Σόιμπλε: Δεν φταίμε εμείς που στην Ελλάδα οι άνθρωποι υποφέρουν

Ευθύνες στις ελίτ της χώρας επέρριψε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.

Σε συζήτηση που είχε με πέντε επιχειρηματίες, μέλη της Ένωσης Οικογενειακών Επιχειρήσεων στην Γερμανία, τους Τόμας Μπάουερ, Μάνφρεντ Φουκς, Έντβιν Κολ, Φρανκ Στράουμπ και ‘Αντον Βέρχαν, την οποία μεταφέρει η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι στη χώρα μας οι πολίτες υποφέρουν, ωστόσο όπως είπε για αυτό δεν φταίει ούτε το Βερολίνο ούτε οι Βρυξέλλες.

Η αιτία που οι Έλληνες υποφέρουν στο γεγονός ότι οι ελίτ της χώρας επί δεκαετίες απέτυχαν, είπε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε «η δημιουργία μίας λειτουργικής κατά τα κοινά πρότυπα φορολογικής διοίκησης είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, την οποία η Ελλάδα δεν έχει ακόμα φέρει εις πέρας». Μάλιστα ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι η κοινωνική ανισότητα στην Ελλάδα «από ορισμένες απόψεις είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι αλλού».

«Η Ελλάδα θα πρέπει εκ νέου να ανακαλύψει τον εαυτό της και σε αυτό μπορούμε και θέλουμε να βοηθήσουμε, όμως τις μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να τις κάνουν οι ίδιοι οι Έλληνες. Στο βαθμό που η Ελλάδα θα επιδεικνύει την δύναμη να εκπληρώνει τους όρους της ΕΕ, θα είμαστε απέναντί της αλληλέγγυοι. Κάθε άλλη στάση θα κατέστρεφε την Ευρώπη», δηλώνει.