O Βρετανός πρεσβευτής στην Αθήνα Κίτμερ: Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα

Ο Βρετανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζον Κίτμερ, επισκέφθηκε τα Μάλια, ενώ παράλληλα συναντήθηκε με την οικογένεια του Τάιρελ Μάθιους-Μπέρτον, ο οποίος δολοφονήθηκε στα Μάλια από συμπατριώτη του, αλλά και με το δήμαρχο Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη και τοπικές αρχές.

Σε δήλωσή του μετά τις επαφές του, ο Βρετανός πρεσβευτής υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «Η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη, φιλική και ασφαλής χώρα».

Παράλληλα, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κίτμερ, αφού τονίζει ότι ήρθε στα Μάλια για να υποστηρίξει τους συναδέλφους του στο προξενείο, τις τοπικές αρχές και όλους όσοι που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση, προσθέτει ότι συναντήθηκε με την οικογένεια του θύματος και τους εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το θάνατο του γιου τους.

«Ο θάνατος ενός νεαρού σε τέτοιες συνθήκες είναι μια μεγάλη τραγωδία, που προκαλεί οδύνη σε όλους μας. Η αστυνομική έρευνα και η δικαστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Δεν μπορώ να σχολιάσω τις συγκεκριμένες συνθήκες του περιστατικού. Δεν βοηθά να κάνουμε υποθέσεις», τονίζει ο Βρετανός διπλωμάτης.

Παράλληλα ο κ. Κίτμερ επισημαίνει ότι τα Μάλια είναι δημοφιλής προορισμός για πολλούς Βρετανούς τουρίστες, ιδιαιτέρως στον κλάδο του νεανικού τουρισμού. «Η βρετανική πρεσβεία», είπε, «που εκπροσωπείται στην Κρήτη από μια εξαιρετική προξενική ομάδα, έχει άριστες σχέσεις και στενή συνεργασία με όλες τις τοπικές αρχές στα Μάλια. Συνεργαζόμαστε αποτελεσματικά».

Ακόμη ανέφερε ότι νωρίτερα χθες είχε εποικοδομητική συνάντηση με τον δήμαρχο και τον διευθυντή της αστυνομίας υπογραμμίζοντας: «Τους είμαι ευγνώμων για την υποστήριξή τους και με τη σειρά μου τους προσέφερα όλη τη βοήθεια που έχω στη διάθεσή μου. Μεταξύ άλλων, συζητήσαμε για την αστυνόμευση στους δρόμους των Μαλίων».

Στην ίδια δήλωση ο Βρετανός διπλωμάτης προσθέτει ότι δυο μήνες πριν, ξεκίνησε στα Μάλια την ετήσια ενημερωτική εκστρατεία η οποία υλοποιείται σε όλους τους προορισμούς που επιλέγουν οι νεαροί Βρετανοί τουρίστες για τις διακοπές τους στην Ελλάδα, δηλαδή στη Ζάκυνθο, την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Ρόδο και την Κω και επισημαίνει: «Παρά το τραγικό περιστατικό αυτό, το μήνυμά της παραμένει έγκυρο και σχετικό. Λέμε στους νεαρούς τουρίστες: μπορείτε να περνάτε καλά και να διασκεδάζετε, και ταυτόχρονα να είστε ασφαλείς και να φέρεστε υπεύθυνα. Πρέπει όλοι μας να σεβόμαστε τους τοπικούς κανόνες και τα τοπικά έθιμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πέρυσι μόνο 715 περιστατικά διαφορετικών ειδών δηλώθηκαν στα προξενεία μας στην Ελλάδα, σε σύγκριση με τους 2 εκατ. Βρετανούς τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα».

Πηγή:Newpost.gr