«To όνειρο γίνεται πραγματικότητα» είπε από το Δέλτα Φαλήρου ο πρωθυπουργός

«Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής επισκέφθηκε τα έργα κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο Δέλτα Φαλήρου. Όπως τόνισε, πρόκειται για ένα τεράστιας σημασίας έργο, με ουσιαστική συμβολή στον πολιτισμό, στην οικονομία και στο περιβάλλον του τόπου.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Π. Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης.

«Είναι ένα πρωτοποριακό τεχνολογικά, αισθητικά και περιβαλλοντικά έργο, που θα αποτελέσει ένα κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή. Θα ενισχύσει την Αθήνα και θα αναβαθμίσει γενικότερα την Ελλάδα, γιατί θα αποτελεί ένα έργο, ένα σημείο διεθνούς αναγνώρισης» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε, επίσης, τη συμβολική αξία του έργου, αφού -όπως είπε- «αποτελεί τη μεγαλύτερη δωρεά, ύψους 566 εκατομμυρίων ευρώ που γνωρίζει σήμερα ο τόπος, συνεχίζοντας έτσι αυτή την αλυσίδα, την παράδοση των μεγάλων ευεργετημάτων, που σε δύσκολες στιγμές πάντα βοηθούσαν την πατρίδα».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, με την παράδοση του έργου στο ελληνικό Δημόσιο, θα προσελκύει 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο, συνεισφέροντας έτσι τουλάχιστον 160 εκατ. ευρώ στην οικονομία από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του.

«Αυτή θεωρώ ότι είναι η Ελλάδα, η νέα Ελλάδα που θέλουμε, της προσφοράς και της δημιουργίας. Αυτό είναι ένα έργο που δείχνει την πορεία της μεταρρύθμισης, τον βηματισμό που πρέπει να πάρει η χώρα. Μας ταιριάζει και μας αντιπροσωπεύει περισσότερο ως Έλληνες» σημείωσε, επισημαίνοντας:

«Σε τέτοιες δύσκολες ώρες χρειαζόμαστε αυτά τα μηνύματα. Γι’ αυτό σήμερα είμαστε όλοι εδώ, παρακολουθήσαμε το ξετύλιγμα αυτού του τεράστιας σημασίας έργου, απόλυτα ικανοποιημένοι και συγκινημένοι πολύ, γιατί βλέπουμε μπροστά μας ένα τεράστιο όνειρο, το οποίο με τη βοήθεια του Ιδρύματός σας το κάνουμε πραγματικότητα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Ανδρέας Δρακόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «για το αμείωτο ενδιαφέρον του και την άψογη συνεργασία», τόνισε:

«Το Κέντρο Πολιτισμού αποτελεί ένα λιθαράκι, θα έλεγα αρκετά μεγάλο, αλλά ένα λιθαράκι, στην προσπάθεια όλων μας ανεξαιρέτως ως Έλληνες να χτίσουμε σε σωστές βάσεις μια καινούρια Ελλάδα».

«Το Κέντρο Πολιτισμού» συνέχισε «μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα κομμάτι αυτής της καινούριας Ελλάδας, όχι της Ελλάδας της ανικανότητας και της μιζέριας, αλλά μιας Ελλάδας που θα μας δώσει πάλι τη δυνατότητα να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, να ονειρευτούμε αλλά και να πετύχουμε ένα τέτοιο καλύτερο μέλλον. Για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες. Συνεργασίες σε όλους τους τομείς, απ’ όλους μας, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε δημιουργικά και αποτελεσματικά ένα καλύτερο αύριο».

Newsroom ΔΟΛ