Δημ. Χρονόπουλος μέσω ΡΗΡ: Κύριοι, τα καταφέρατε να γίνει η διάσπαση

Jul 27, 2013 @ 23:32 Edit
Η ΡΗΡ έλαβε από τον Πρόεδρο “Νέο Κύμα Μεσσηνίας”  (Σικάγο) κ.  Δημήτρη Χρονόπουλο και -με την άδειά του- δημοσιεύει το ακόλουθο e-mail με αφορμή το κατά το …ήμισυ Συνέδριο της Παμμεσσινιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά στην Καλαμάτα.
“Λοιπόν, Κύριοι, τα καταφέρατε να γίνει η διάσπαση της Παμμεσσηνιακής Αδελφότητας σε Αμερικής και Καναδά…
Μπράβο σας στην Ελλάδα και τον Καναδά, γιατί από εκεί άρχισε η φαγωμάρα για να πάρουν μερικοί αξιώματα… Επίσης, να προσπαθήσουν να κάνουν καινούργια Παγκόσμια Συνομοσπονδία τη στιγμή που υπάρχει αυτή για χρόνια τώρα!
Τελοσπάντων, αυτό που μένει τώρα  είναι να γίνει μία Παμμεσσηνιακή για Καναδά και μία για την Αμερική, όπως πάνε τα πράγματα.  Επίσης μπράβο και εσείς από την εφημερίδα σας, τα είπατε όλα όμορφα, κύριε Χρήστο, άλλη φορά να κοιτάς και τις δύο πλευρές προτού βάλεις αυτά που βάζεις στην εφημερίδα σου.
Ευχαριστώ που με άκουσες…
Δημήτρης Χρονόπουλος,
Πρόεδρος.
Νέο Κύμα Μεσσηνίας (Σικάγο)”
Το e-mail όπως το λάβαμε:
LOIPON, kyrioi, ta kataferate na geinei H diaspasi tis panmessiniakis adelfotitas se ameriki kai kanada,,,, BRAVO SAS stin ellada kai ston kanada, giati apo ekei arxise H fagomara gia na  paroun merkoi axiomata, episeis na prospathisoun na kanoun kainourgia pagosmia synomosponthia ti stigmi pou yparxei afti gia xronia tora, telos pandon afto pou menei tora einai na ginei mia panmessiniaki gia kanada, kai mia gia tin ameriki. opos pane ta pragmata,episeis bravo kai eseis apo tin efimeritha sas,ta eipate ola omorfa,  kyrie xristo alli fora na koitas kai tis dio plevres protou valeis afta pou vazeis stin efimerida sou efxaristo pou me akouses,,,,
dimitris chronopoulos
president                                                                                                                                                  Neo kyma messinias(chicago)

ΣΗΜ ΡΗΡ: Η εφημερίδα μας από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση της απαράδεκτης “κόντρας” μεταξύ των δύο πλευρών, με e-mail που απέστειλε και στα δύο “στρατόπεδα” ζήτησε να κάνουν δηλώσεις ώστε να δημοσιεύσει και τις δύο απόψεις.

Επίσης, η Panhellenic Post, με την ευαισθησία που την διακρίνει και την διάθεση να δίνει -σε κάθε περίπτωση- βήμα σε όλες τις απόψεις,  είχε ζητήσει  εγγράφως συνεντεύξεις τόσο από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βασίλη Μπεμπόνη (Bill Bebonis) όσο και από τον Α’ Αντιπρόεδρο Θεόδωρο Τζαλαλή (Theodore Tzalalis), ώστε να χυθεί άπλετο φως στην όλη σκοτεινή αυτή υπόθεση…
Επίσης συνεντεύξεις έχει ζητήσει η ΡΗΡ και από τον Γραμματέα Βασίλειο Γιαννέτο καθώς και άλλους παράγοντες των Μεσσηνίων.
Καμία εκ των δύο πλευρών δεν απάντησε με εξαίρεση ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Γεν. Γραμματέα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Αποδήμων Μεσσηνίων, Θανάση Σωτηρόπουλο, ο οποίος, μάλιστα, προώθησε στην εφημερίδα μας και επί του θέματος επιστολή του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Βασιλείου Μπεμπόνη προς τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμμεσηνιακής Ομοσπονδίας και την οποία και δημοσιεύσαμε.
Έτσι, αναγκαστικά περιοριστήκαμε στις επίσημες δια του ομογενειακού Τύπου πληρωμένες ανακοινώσεις της μίας και της άλλης πλευράς, ενώ παράλληλα με αρθρογραφία μας προσπαθήσαμε να πούμε ότι η ενότητα δεν είναι μόνον ανάγκη των καιρών, αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση για την αδιατάρακτη ανοδική πορεία της Ομογένειας.  Οι τίτλοι των άρθρων μας είναι ενδεικτικοί: Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία,   Ηγετική πνοή…,,   Το “διαζύγιο” των Μεσσηνίων…
Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, δυστυχώς η προσπάθειά μας δεν είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Η άποψή μας είναι ότι για το διπλό Συνέδριο φταίνε και οι δύο πλευρές. Γιατί και οι δύο ή η μία, έστω, από τις δύο, δεν έκανε τα αναγκαία  βήματα πίσω ώστε να μην φθάσουμε εδώ που σήμερα βρισκόμαστε. Στο αδιέξοδο.
Δεν θα σταματήσουμε. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να επέλθει συμφιλίωση και να αποφευχθεί η διάσπαση όσο και αν αυτό το τελευταίο φαίνεται ότι είναι δρομολογημένο από καιρό και, επομένως, δυστυχώς αναπόφευκτο…