Συσκευή μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο ετοιμάζει η Google

Ένας εκ των Αντιπροέδρων της Google, o Hugo Barra δήλωσε στους Βρετανικούς Times πως η εταιρεία έχει ήδηπρωτότυπα, υπό τη μορφή κινητών τηλεφώνων, από τον μεταφραστή που σχεδιάζουν να διαθέσουν στην αγορά.

Η εταιρεία είχε στα πλάνα της να κατασκευάσει μία συσκευή που θα πραγματοποιούσε μεταφράσεις σε πραγματικό χρόνο, και φαίνεται πως η στιγμή που θα τη διαθέσει στην αγορά ίσως τελικά δεν είναι πολύ μακριά.

Ο Barra δήλωσε επίσης πως κατά τη συμμετοχή του σε κάποια από τα τεστ που γίνονται, η απόδοση της συσκευής ήταν σχεδόν τέλεια.

Η φωνητική αναγνώριση παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες, γενικότερα, σε όλες τις εφαρμογές, αφού ο θόρυβος από το περιβάλλον δυσκολεύει τα ανάλογα προγράμματα στο να λειτουργήσουν απρόσκοπτα. Από τη Google πάντως σημείωσαν πως σε “ελεγχόμενα περιβάλλοντα” το πρόγραμμα δούλεψε σχεδόν με 100% επιτυχία.

Η συσκευή βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης, και όπως φαίνεται από τη Google είναι αποφασισμένοι να εργαστούν εντατικά στο συγκεκριμένο project για να το φέρουν στην αγορά το συντομότερο.