«Πράσινο φως» από το ΔΝΤ για τη δόση των 1,7 δισ. ευρώ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο ολοκλήρωσε την τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης των 1,72 δισ. ευρώ.

Η εκταμίευση της δόσης θα γίνει την Τετάρτη.

Η εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου αυτού αυξάνει σε 8,24 δισ. ευρώ το συνολικό ποσό που έχει χορηγήσει στην Αθήνα το Ταμείο, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στην δημοσιότητα στην Ουάσινγκτον το ΔΝΤ.

Κατά την σημερινή του συνεδρίαση, το ΔΣ του Ταμείου, ενημερώθηκε για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Πολ Τόμσεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μερικοί αντιπρόσωποι χωρών άσκησαν κριτική στην Αποστολή του Ταμείου στην Ελλάδα, ενώ ισχυρίστηκαν, όπως ο αντιπρόσωπος της Βραζιλίας, ότι το ελληνικό πρόγραμμα παρουσιάζει προβλήματα.

Στην έκθεσή του, ο κ. Τόμσεν αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα κατάφερε να σημειώσει πρόοδο για την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής της προσαρμογής και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, αλλά υπογραμμίζει ότι ακόμη απομένουν να γίνουν αρκετά.

Η επιστροφή στην ανάπτυξη, όπως τονίζεται, αναμένεται το 2014, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες για αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητα
newpost.gr