Άδεια παραμονής σε Πακιστανό για πράξη αυτοθυσίας

Για τη γενναία πράξη αυτοθυσίας ο Masood Ahmed από το Πακιστάν πήρε άδεια παραμονής, μετά από απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Όλοι θυμόμαστε την αυτοθυσία τριών μεταναστών από το Πακιστάν, πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν στην προσπάθειά τους να σώσουν δύο ηλικιωμένους, οι δύο εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους στις ράγες.

Οι δύο ηλικιωμένοι είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο τους πάνω στις γραμμές του τρένου στην περιοχή του Κρυονερίου. Οι δύο Πακιστανοί Hamayun Anwar και Wakar Ahmed 32 ετών μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο, για να τους απεγκλωβίσουν και ο τρίτος Masood Ahmed προσπαθούσε απ’ έξω να τραβήξει τους δύο ηλικιωμένους.

Η συνέχεια ήταν τραγική. Η αμαξοστοιχία «ινστερσίτι» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη έπεσε με ταχύτητα πάνω τους με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο, το ηλικιωμένο ζευγάρι και οι δύο Πακιστανοί, Hamayun Anwar και Wakar Ahmed. Ο τρίτος Πακιστανός, ο Masood Ahmed τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών χορηγείται άδεια παραμονής, για τη γενναία πράξη αυτοθυσίας, στον Masood Ahmed ενώ ήδη έχει απονεμηθεί βραβείο μετα θάνατο στους Hamayun Anwar και Wakar Ahmed για υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας, από την Ακαδημία Αθηνών.

Πηγή: In.gr