Άρον άρον μάζεψε η Θεοδώρα Τζάκρη το “στόλισμα” στον Αντώνη Σαμαρά – Νέα δήλωση για τη διαφοροποίησή της στην ψηφοφορία για την ΕΥΔΑΠ

Με μία νέα διευκρινιστική δήλωση η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη προσπαθεί να “μαζέψει” όσα είπε νωρίτερα για τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τα περί ξεπουλήματος.

Η κα Τζάκρη στην ονομαστική ψηφοφορία για τροπολογία της ΕΥΔΑΠ ψήφισε “παρούσα” στη Βουλή και σε αντίθεση με όλους τους άλλους κυβερνητικούς βουλευτές διαφοροποιήθηκε.

Δεν ήταν η διαφοροποίηση όμως που προκάλεσε τον συναγερμό στο κυβερνητικό επιτελείο, αλλά και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η δήλωση της κας Τζάκρη μετά τη διαφοροποίησή της ήταν αυτή που έγινε η αιτία για τον συναγερμό, αλλά ακόμα και για εισηγήσεις για διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Η κα Τζάκρη στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως η σημερινή της στάση είναι αυτονόητη απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν το ξεπούλημα της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ.Σαμαράς, βαφτίζοντάς το success story.

Και η κα Τζάκρη συνεχίζει τον εξάψαλμο λέγοντας πως “σε ότι με αφορά ο μόνος γνώμονας των αποφάσεών μου είναι το μακροπρόθεσμο συμφέρον του ελληνικού λαού. Η ψήφος μου είναι ακόμη ένα σαφές μήνυμα προς την τρόικα ότι δεν ξεπουλάμε, δεν χαρίζουμε την περιουσία του ελληνικού λαού και τις φοβερές «αναπτυξιακές» ιδέες τους να τις εφαρμόσουν πρώτα στις δικές τους χώρες”.

Μετά όμως από αυτή τη δήλωση και τα όσα προκάλεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κα Τζάκρη έκανε νέα διευκρινιστική δήλωση με την οποία εξηγεί τη στάση της στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, αλλά δεν υπάρχει πουθενά αυτή τη φορά η οποιαδήποτε κατηγορία για τον πρωθυπουργό.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η νέα διευκρινιστική δήλωσξη διανέμεται από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ κάτι που υποδηλώνει πως πιθανότατα “κάποιοι” τράβηξαν το αυτί της κας Τζάκρη για όλα όσα είπε περί ξεπουλήματος για τον Αντώνη Σαμαρά.

Στη νέα διευκρινιστική δήλωση η κα Τζάκρη απλά αναφέρει: “η συζήτηση στη Βουλή που αφορούσε και στην τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ όπου είχα γραφτεί για να μιλήσω, διεκόπη λόγω της διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας. Διαφωνώ με τους όρους τους οποίους πραγματοποιείται η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση και γι’ αυτό το λόγο ψήφισα “παρούσα””

——————————————————————————————————————————————————————————————-

Νέος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση και ιδιαίτερα για το ΠΑΣΟΚ έρχεται για άλλη μία φορά με αφορμή τη στάση των βουλευτών και αυτή τη φορά της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρας Τζάκρη.

Παρά την προειδοποίηση από το Μαξίμου ότι όποιος διαφοροποιείται στα επίμαχα νομοσχέδια θα πληρώνει τις συνέπειες, φαίνεται πως η πλευρά του ΠΑΣΟΚ δεν υπακούει και αυτή τη φορά φάνηκε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της τροπολογίας για την ΕΥΔΑΠ.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη διαφοροποιήθηκε και αντί να ψηφίσει υπέρ όπως όλοι οι βουλευτές της κυβέρνησης, εκείνη ψήφισε παρών.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στο ΠΑΣΟΚ για τη νέα διαφοροποίηση μετά και το “αντάρτικο” του Κουκουλόπουλου και του Απόστολου Κακλαμάνη στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Ο συναγερμός όμως έγινε κόκκινος, όταν η κα Τζάκρη έκανε μία δήλωση με την οποία όχι μόνο δικαιολογεί την διαφοροποιησή της, αλλά στην ουσία “στολίζει” τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με τρόπο που θα ζήλευαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κα Τζάκρη στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως η σημερινή της στάση είναι αυτονόητη απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν το ξεπούλημα της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ.Σαμαράς, βαφτίζοντάς το success story.

Και η κα Τζάκρη συνεχίζει τον εξάψαλμο λέγοντας πως “σε ότι με αφορά ο μόνος γνώμονας των αποφάσεών μου είναι το μακροπρόθεσμο συμφέρον του ελληνικού λαού. Η ψήφος μου είναι ακόμη ένα σαφές μήνυμα προς την τρόικα ότι δεν ξεπουλάμε, δεν χαρίζουμε την περιουσία του ελληνικού λαού και τις φοβερές «αναπτυξιακές» ιδέες τους να τις εφαρμόσουν πρώτα στις δικές τους χώρες”.

Οι δηλώσεις αυτές της κας Τζάκρη προκάλεσαν οργή στην Χαριλάου Τρικούπη και ήδη υπάρχουν εισηγήσεις προς τον πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο για διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Άλλωστε στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πως η κα Τζάκρη δεν είναι η πρώτη φορά που απασφαλίζει εναντίον του πρωθυπουργού, καθώς τον έχει αποκαλέσει στο παρελθόν εντολοδόχο του κ. Στουρνάρα, το οποίο επίσης έχει χαρακτηρίσει φορομπήχτη του θανατά.

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

Η τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ πάντως, υπερψηφίστηκε από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ (πλην της Θ. Τζάκρη που δήλωσε “παρών”), καταψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και την ΔΗΜΑΡ, όπως επίσης και από τους ανεξάρτητους βουλευτές κ.κ. Μπόλαρη και Κουράκο. Έτσι, υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν 51 βουλευτές, κατά ψήφισαν 44, ενώ υπήρξε και ένα “παρών”.

 

NewsIt.gr