Λογίστρια Τσοχατζόπουλου: Ο Άκης με ξεγέλασε-Σαχπατζίδης: «Φαντομάς» ο Άκης

Επιβαρυντικά στοιχεία για τον Άκη Τσοχατζόπουλου κατέθεσε στη απολογία της η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η οποία ανέφερε ότι απο το 2004 ο Νικόλαος Ζήγρας την είχε ενημερώσει ότι το ακινητο της Διονυσιου Αρεοπαγίτου ανήκε απο παλια στον Ακη Τσοχατζοπουλο και προσθεσε ότι η ίδια σχημάτισε προσωπική γνώμη γι αυτόν το 2007.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα του Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ποιός την ενέπλεξε στην υπόθεση απάντησε: ο Ακης Τσοχατζόπουλος μέσω του Νικόλοαου Ζήγρα ΚΑΙ κατέθεσε με λεπτομέριες όσα στοιχεία γνώριζε για εξωχώριες εταιρείες που ανήκαν στον πρώην υπουργό όπως και για ακίνητα που ήταν στην ιδιοκτησία του.

Πρόσθεσε χαρακτηριστικά: “εγώ εμφανιζόμουν σε διάφορες Off shore εταιρείες για να καλύψω τον Τσοχατζόπουλο όταν μου το ζήτησε ο Ζήγρας, δεν διαχειρίστηκα χρήματα, έπαιρνα μόνον την αμοιβή μου”.

Σαχπατζίδης: «Φαντομάς» ο Άκης Τσοχατζόπουλος

saxpatzidhs-fantomas-o-akhs-tsoxatzopoylos

«Φαντομά» χαρακτηρίζει τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο κατηγορούμενος Γιώργος Σαχπατζίδης, γιατί όπως είπε «είναι παντού και δεν φαίνεται πουθενά».

Ο κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, κάλεσε τον Άκη Τσοχατζόπουλο να πει την αλήθεια, λέγοντας:

«Θα κάνω κατάθεση ψυχής. Το οφείλω στην οικογένειά μου. Ένα ψέμα είπα στη ζωή μου και βρέθηκα στη φυλακή. Λυπάμαι που ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν αναλαμβάνει τίποτα από όσα του αναλογούν και δεν λέει τίποτα. Μας τα γκρέμισε όλα μόνος του μέσα σε έξι μήνες».

Όπως είπε ο κατηγορούμενος , αν και λόγω της συγγένειας που είχε με τον πρώην υπουργό Γ. Ακριτίδη δεν στήριζε πολιτικά τον Τσοχατζόπουλο, μετά τις εκλογές του 2004 ανέλαβε να τον βοηθήσει γιατί μετά το γάμο του η δημοτικότητα του είχε πέσει δραματικά στη Βόρεια  Ελλάδα.

«Κάποια στιγμή ο κ. Τσοχατζόπουλος μου είπε ότι υπάρχουν Άραβες και Κύπριοι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις  και επειδή δραστηριοποιούμαι στο χώρο των ακινήτων με έβαλε στην εταιρεία TORCASSO (offshore μέσω της οποίας μεταβιβάστηκαν ακίνητα)», σημείωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται να του είπε πως οι άνθρωποι πίσω από τα ακίνητα τον εξυπηρετούσαν στις εκλογές οπότε έπρεπε να του δώσει μαύρα τα χρήματα.

«Το ρίσκο του μεγάλου κέρδους με κέντρισε και είπα το ναι. Αυτό το μεγάλο λάθος με κατέστρεψε και σήμερα πια τα έχω χάσει όλα», τόνισε.