Η Βραζιλία θα άλλαζε την ψήφο της για την Ελλάδα»

Σε αλλαγή της (αρνητικής) ψήφου της αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα στο ΔΝΤ θα προχωρούσε η Βραζιλία σε περίπτωση που της δινόταν η δυνατότητα, αποκάλυψε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ύστερα από συνομιλία της με τον υπουργό Οικονομικών της Βραζιλίας Γκίντου Μάντεγκα.

«Είχα μια φιλική και μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό κ. Μάντεγκα από το υπουργείο Οικονομικών της Βραζιλίας και με εξουσιοδότησε να το αναφέρω. Μου επiσήμανε ότι η Βραζιλία υποστηρίζει πλήρως την Ελλάδα, το ελληνικό πρόγραμμα και εάν θα ήταν δυνατή η επανάληψη της ψηφοφορίας, η Βραζιλία θα υποστήριζε το πρόγραμμα. Και (μου) το είπε αυτό ο ίδιος. Είναι ιδιαιτέρως ατυχές ότι έγινε υπό αυτές τις περιστάσεις, αλλά είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής που η θέση της Βραζιλίας θα μπορούσε να αποκατασταθεί και διευκρινιστεί στο ανώτατο επίπεδο» ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία την Τετάρτη είχε δει τον εκπρόσωπο της Βραζιλίας στον Ταμείο να απέχει από την ψηφοφορία για την έγκριση της νέας δόσης δανείου προς την Ελλάδα.

Η βραζιλιανική κυβέρνηση ανακάλεσε την Πέμπτη τον εκπρόσωπό της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά τη διαφωνία που εξέφρασε για την εκταμίευση της νέας δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, μια στάση που ο εκπρόσωπος τήρησε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης του.

zougla.gr