«Μουσικός Αύγουστος» στο ΑΚΤΑΙΟΝ

Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ρόδου (πρώην Πηγές Καλλιθέας Α.Ε) παρουσιάζουν από αυτή τη Δευτέρα, 5 Αυγούστου και κάθε Δευτέρα, τον «Μουσικό Αύγουστο».

Ένα μουσικό εγχείρημα που θα μας ταξιδέψει μελωδικά μέσα από την αναδρομή στην Ελληνική Αστική Λαϊκή Μουσική του 20ου αι. Το μουσικό σχήμα αποτελείται από δεξιοτέχνες μουσικούς της Ρόδου και θα παρουσιάσει γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από τα μικρασιάτικα στα ρεμπέτικα και από τα λαϊκά στα έντεχνα, ενώ το μουσικό πρόγραμμα θα συνοδεύεται από προβολή παρουσίασης σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και ρώσικα) που θα περιγράφει με κείμενα και φωτογραφίες το πέρασμα της ελληνικής αστικής λαϊκής μουσικής μέσα στα χρόνια και πώς αυτή διαμορφώθηκε κάτω από τις ιδιαίτερες κοινωνικές συνθήκες, μέσα στον 20ο αι.

Πρόκειται για μία αξιόλογη προσπάθεια, από ένα πλούσιο μουσικό σύνολο, που απευθύνεται σε έλληνες και ξένους επισκέπτες του νησιού μας και αποκαθιστά την ποιότητα της Ελληνικής μουσικής που δυστυχώς κακοποιείται συχνά, σε επιμέλεια παρουσίασης της Άννας Αχιολά.

Παίζουν οι μουσικοί: Ματίνα Μάστορα στο τραγούδι, Γιώργος Κούτρος – τραγούδι και μπαγλαμάς,  Κώστας Τσέκας και Τάσος Νάνος στο μπουζούκι και Παναγιώτης Σοροπίδης στην κιθάρα.

Έναρξη εκδηλώσεων: 9μμ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

Δημοσίευσ..