Συνελήφθη Γερμανός κατάσκοπος στη Χίο- Φωτογράφιζε στρατόπεδα για λογαριασμό Τούρκων

Σε μια μεγάλης σημασίας σύλληψη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, καθώς εντόπισε και συνέλαβε έναν 72χρονο Γερμανό στη Χίο, ο οποίος τουλάχιστον για τρία χρόνια φωτογράφιζε εγκαταστάσεις, υποδομές και έργα των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών, για λογαριασμό Τούρκων υπηκόων.

Ο 72χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή στα Αρμόλια Χίου από την ΕΛ.ΑΣ είχε στην κατοχή του δύο φωτογραφικές μηχανές και κάρτες αποθήκευσης με φωτογραφίες από στρατόπεδα της Χίου. Μετά από εξέταση μάλιστα, διαπιστώθηκε πως είχε φωτογραφήσει το πρωί της Πέμπτης στρατόπεδο της περιοχής και σε προγενέστερο χρόνο φράγμα και δρόμους, που βρίσκονται περιμετρικά στρατοπέδου, σε άλλη περιοχή της Χίου.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του στη Χίο, αλλά και στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :

  • 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • 2 φωτογραφικές μηχανές,
  • 14 κάρτες μνήμης ,
  • 5 usb sticks ,
  • 5 τουριστικοί χάρτες της Χίου,
  • 2 κινητά τηλέφωνα και
  • 1 ζευγάρι γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος υπήκοος Γερμανίας, φωτογράφιζε τουλάχιστον την τελευταία τριετία, εγκαταστάσεις, έργα, κ.λ.π υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών (Δ.Ε.Η., λιμάνια, γέφυρες κ.λπ.) στη Χίο.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι φωτογραφήσεις γινόντουσαν για λογαριασμό αγνώστων Τούρκων υπηκόων, οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει το καλοκαίρι του 2010, προκειμένου να τους παραδίδει το φωτογραφικό υλικό, έναντι χρηματικής αμοιβής, που κυμαίνονταν από 500 έως 1500 ευρώ, για κάθε αποστολή. Το υλικό αποστέλλονταν, είτε μέσω κωδικοποιημένου e – mail , το οποίο στη συνέχεια διέγραφε, είτε παραλαμβάνονταν από -5- άγνωστους σε αυτόν Τούρκους υπηκόους, άλλοτε στη Χίο και άλλοτε στη Τουρκία.

Επιπλέον, από την έρευνα σε προσωπικό του ηλεκτρονικό λογαριασμό ( e – mail ), προέκυψε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα, σε άγνωστο μέχρι στιγμής αποδέκτη, το οποίο περιείχε στοιχεία για ελληνικά πολεμικά πλοία και στρατιωτικά οχήματα, που βρίσκονται στη Χίο.

Στο ίδιο μήνυμα περιέγραφε συνοπτικά, το περιστατικό εντοπισμού και σύλληψης, από τις ελληνικές Αρχές, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, 2 αλλοδαπών υπηκόων Τουρκίας και 2 ημεδαπών, οι οποίοι μετέφεραν με σκάφος πολεμικό υλικό.

Ο 72χρονος, ο οποίος διαμένει στην Χίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Πηγή: Συνελήφθη Γερμανός κατάσκοπος στη Χίο- Φωτογράφιζε στρατόπεδα για λογαριασμό Τούρκων | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/117208#ixzz2av5MRiBT