Εισαγγελική παρέμβαση για ανάρτηση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Φάκου, σχετικά με ανάρτηση στο Facebook του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ανδρέα Καραγιάννη, για το ενδεχόμενο πρόκλησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων.

Είχε προηγηθεί αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η ανάρτηση που προκάλεσε την κόντρα, ανέφερε: «Ο Αύγουστος να είναι γλυκός όπως το τραγούδι… και μη ξεχνάτε… αυτό τον Αύγουστο συλλέγουμε πέτρες, ρόπαλα, καδρόνια, τούβλα, μάρμαρα, σίδερα, σχοινιά, αναπτήρες, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε το Σεπτέμβριο για να καταστείλουμε την κρατική βία…»

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι στοχεύει να προκαλέσει «γενικευμένη αναταραχή και αναστάτωση στη χώρα το Σεπτέμβριο» για να αποσταθεροποιήσει την πορεία της προς την έξοδο από την κρίση και συμπλήρωσε:

«Σε αυτή την κατεύθυνση ο υποψήφιος βουλευτής και στέλεχός του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Καραγιάννης, προετοιμάζεται και καλεί τους συντρόφους του να κάνουν το ίδιο, συλλέγοντας πέτρες, ρόπαλα, μάρμαρα, σίδερα, τούβλα, καδρόνια και αναπτήρες», καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα εντός ωρών «να διαγράψει το στέλεχός του και να το καταδικάσει δημοσίως».

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της ΝΔ έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στη ΝΔ. «Είναι προφανές ότι η γαλάζια μονταζέρια ρετάρει, όπως και η κυβέρνηση, γι’ αυτό και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τις κατασχέσεις σπιτιών, τις αθρόες απολύσεις και την καταστροφική πολιτική του μνημονίου», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Κατά του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, καταγγέλλοντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι καλύπτει το στέλεχός του. «Όχι μόνο δεν τον διώχνει, αλλά ζητάει και τα ρέστα. Και μετά αναρωτιέται γιατί τον λέμε ακραίο» είπε ο κ. Παπαμιμίκος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ