Ο ΥΦΥΠΕΞ, για τους απαχθέντες Μητροπολίτες Χαλεπίου

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος είχε, εκ νέου, σήμερα, Δευτέρα 5 Αυγούστου, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη. Ο κ. Γεροντόπουλος γνωστοποίησε στον Πατριάρχη Αντιοχείας την πρόθεση του να επισκεφθεί στο άμεσο μέλλον την περιοχή, σε συνέχεια συναφών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών, μετά την επίσκεψη στη Βηρυτό του πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τσιάρα, με στόχο τη συνέχιση των προσπαθειών για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των απαχθέντων Μητροπολιτών Χαλεπίου.

Για την τύχη των δύο Ιεραρχών, το Υπουργείο Εξωτερικών είχε κάνει πολλή δουλειά από όταν απήχθησαν οι δύο Μητροπολίτες,  χωρίς, όμως, να φθάσει σε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα  λόγω της φύσης της υπόθεσης και λόγω του δύσβατου των ενεργειών και του επικίνδυνου των χειρισμών, που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.

Είναι χαρακτηριστικό  ο πρώην Υφυπουργός Κώστας Τσιάρας, σύμφωνα με πληροφορίες της Panhellenic Post,  είχε ταξιδέψει περισσότερες από δύο φορές για το σκοπό αυτόν στην περιοχή υπό άκρα μυστικότητα και είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις με κύκλους δυνάμενους να έχουν προσβάσεις και γνώσεις στην περιοχή.

Η όλη προσπάθεια δεν είχε εμπράγματο αποτέλεσμα αν και είχε σημειωθεί πρόοδος στις έρευνες. Πάντως οι ημέρες που περνούν καθιστούν πλέον ολοένα και  ασθενέστερες τις πιθανότητες να βρίσκονται εν ζωή οι δύο απαχθέντες Μητροπολίτες, χωρίς και να έχουν εκλείψει όλες οι ελπίδες.