Πράκτορας της τουρκικής ΜΙΤ ο Γερμανός κατάσκοπος της Χίου;

Ερωτηματικά προκαλεί στην ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική η δράση του 72χρονου Γερμανού κατασκόπου στη Χίο, ο οποίος επί τουλάχιστον τρία χρόνια παρακολουθούσε και φωτογράφιζε εγκαταστάσεις και υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και νευραλγικούς τομείς του νησιού, όπως η ΔΕΗ.

Η ΕΛ.ΑΣ, μετά και την απολογία του Γερμανού κατασκόπου ο οποίος υποστηρίζει πως από το 2010 έχει στρατολογηθεί στην υπηρεσία Τούρκων υπηκόων, εκτιμά πως πρόκειται για πράκτορες της ΜΙΤ, της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας, αναφέρει η Espresso.

Ο 72χρονος Γερμανός, υποστηρίζει πως τον προσέγγισαν δύο Τούρκοι υπήκοοι οι οποίοι του ζήτησαν το 2010 να παρακολουθεί τις Ενοπλες Δυνάμεις για λογαριασμό τους, με αμοιβή που κυμαίνονταν από 500 έως 1500 ευρώ. Ωστόσο, η Αστυνομία δεν πιστεύει τους ισχυρισμούς του και όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα εκτιμάται πως η ΜΙΤ ενδεχομένως να είχε στρατολογήσει τον 72χρονο πριν εγκατασταθεί στη Χίο.

Ο Γερμανός κατάσκοπος, φαίνεται πως δεν είναι «καινούργια γνωριμία» για την ΕΥΠ, καθώς η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις κινήσεις όλων των ξένων υπηκόων οι οποίοι βρίσκονται σε περιοχές που «βλέπουν» στα τουρκικά παράλια. Πλέον, εξετάζεται και το γεγονός να υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο κατασκόπων στα ελληνικά νησιά τα οποία βρίσκονται κοντά στην Τουρκία.

Ο 72χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Τρίτη.

Πηγή:iefimerida.gr