«Ανατινάχτηκε» ο στίβος της Τουρκίας!

Σε πλήρη διάλυση είναι ο στίβος της Τουρκίας, αφού η ομοσπονδία του αθλήματος της γειτονικής χώρας επέβαλε ποινή αποκλεισμού σε 31 αθλητές της, για χρήση απαγορευμένων ουσιών!

Μπορεί το προηγούμενο διάστημα οι ιθύνοντες της Ολυμπιακής Επιτροπής να διαβεβαίωναν ότι τα κρούσματα θα βοηθήσουν την υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης στη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, αφού αποδεικνύουν ότι γίνεται δουλειά στην πάταξη του ντόπινγκ, τα τελευταία γεγονότα ωστόσο δεν είναι και τόσο ευχάριστα, αφού… μαζεύτηκαν πολλοί.

Όπως ανακοινώθηκε, συνολικά 31 αθλητές του στίβου, τα ονόματα των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα, έλαβαν ποινές για χρήση ουσιών, μετά από ελέγχους , κάποιοι εκ των οποίων αποκλείστηκαν πριν από τους Μεσογειακούς Αγώνες ή ήταν μέλη της ολυμπιακής ομάδας του Λονδίνου. Και φυσικά τέθηκαν εκτός αποστολής, για το Παγκόσμιο της Μόσχας που αρχίζει σε πέντε ημέρες.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η ομοσπονδία έμεινε «ακέφαλη» με τον πρόεδρο να δηλώνει παραίτηση, ενώ δεν βγήκαν στο φως περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με τις ουσίες ή τις ημερομηνίες που έγιναν τα τεστ.

 

Zougla.gr