Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση – Συνεχείς περιπολίες από την ΕΛ.ΑΣ.

Η φωτιά στον Μαραθώνα, η πυρκαγιά στην Πάρνηθα με τη νέα καταστροφή στην σε Βαρυμπόμη και Θρακομακεδόνες, που όλα δείχνουν πως ήταν εμπρησμός, οι φωτιές στο Ρόδο και στο Σερνικάκι Φωκίδας δεν έχουν απλά σημάνει συναγερμό αλλά προκαλούν και προβληματισμό.

Γι’ αυτό και το μεσημέρι της Τρίτης και ενώ η φωτιά στην Πάρνηθα βρίσκεται σε ύφεση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής όπου έγινε, υπό την προεδρία του, σύσκεψη για τον εφιάλτη των πυρκαγιών.

Και αποφασίστηκαν μέτρα:
– Απαγόρευση της κυκλοφορίας στα δάση από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου
– Απαγόρευση κυκλοφορίες κατά περιπτώσεις και κατά τη διάρκεια της ημέρας σε περιαστικά δάση
– Ενίσχυση των περιπολιών από άνδρες της Αστυνομίας

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο Νίκος Δένδιας, δεν έκρυψε πως συμμερίζεται τις υποψίες των κατοίκων σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη πως η φωτιά που τους απείλησε τα ξημερώματα ήταν έργο εμπρηστών.

“Άλλοτε από εγκληματική αμέλεια, άλλοτε κάτω από αδιευκρίνιστες ή και ύποπτες λόγω της ώρας ή της περιοχής συνθήκες όπως παραδείγματος χάρη χθες το βράδυ στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, ξεσπούν πυρκαγιές που θέτουν σε δοκιμασία τις αντοχές του έμψυχου δυναμικού του πυροσβεστικού σώματος.

Από την πρώτη στιγμή, οι κάτοικοι των περιοχών που έζησαν τον εφιάλτη στην Πάρνηθα μίλησαν για εμπρησμό! Στην ίδια περιοχή είχε ξεσπάσε φωτιά και πριν 20 μέρες

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σύμφωνα με τα πρόσφατα της αρμόδιας υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, οι μισές περίπου πυρκαγιές από όσες έχουν εξιχνιαστεί τα αίτια τους οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση”, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

“Αποφασίστηκε η πλήρης ενεργοποίηση της ΕΛΑΣ με περιπολίες συνεχείς στα δάση. Σας ανακοινώνω επίσης ότι θα απαγορευτεί απολύτως η κυκλοφορία και των πεζών και των οχημάτων στα περιαστικά δάση και από την δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου αλλά και σε πολλές περιπτώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας”, πρόσθεσε.

Όλα αυτά ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει σημάνει συναγερμό για τις επόμενες μέρες, όταν σε πολλές περιοχές της χώρας ο κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά είναι πολύ υψηλός (επίπεδο 4) και αυτό προκαλεί ανησυχία, σε συνδυασμό και με τους θυελλώδεις βοριάδες που πνέουν σε όλη τη χώρα και δεν πρόκειται να υποχωρήσουν πριν από την Πέμπτη.

NewsIt.gr