Επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ

Συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα, τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρικαι επαφές με κορυφαίους αξιωματούχους θα έχει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει, επίσης, επαφές με τα δημοσιογραφικά επιτελεία των εφημερίδων Washington Post και New York Times.

Την Τετάρτη, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί αυθημερόν στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να έχει επαφές με επικεφαλής μεγάλων ελληνομερικανικών επενδυτικών ομίλων.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο, στις 22.00 ώρα Ελλάδος, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Μπαράκ Ομπάμα και αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο της Νέας ΥόρκηςΜάικλ Μπλούμπεργκ, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιντ Χάρις.

Επίσης θα επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν ο Δίδυμοι Πύργοι και θα δει τις εργασίες ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Επικοινωνία με Αναστασιάδη

Μακρά τηλεφωνική συνομιλία είχαν τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, ενόψει της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρίστο Στυλιανίδη, οι κ.κ. Αναστασιάδης και Σαμαράς συζήτησαν σειρά θεμάτων “με αιχμή του δόρατος το κυπριακό πρόβλημα για το οποίο έγινε εκτενής και εις βάθος συζήτηση”.

NewsIt.gr