Κινδύνεψαν η Πάρνηθα και το Ολυμπιακό Χωριό!

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, ωστόσο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχει οριοθετηθεί από τις πολύ μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις που ενεργούν από τη νύχτα.

Στην περιοχή όμως, πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και υπάρχει κίνδυνος η πυρκαγιά να ξεφύγει. Από το πρωί, κάνουν ρίψεις νερού από αέρος δέκα αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, ενώ στο έδαφος, μαζί με τις ενισχύσεις που έφθασαν από την περιφέρεια, αυτή την ώρα ενεργούν 130 πυροσβέστες με 66 οχήματα, δεκάδες άτομα πεζοπόρα και ισχυρές δυνάμεις των δήμων, του στρατού, εθελοντές και ιδιωτικά μηχανήματα.

Ακόμα δεν έχει γίνει ο απολογισμός, ωστόσο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, είναι αρκετά τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά στον οικισμό Αγία Κυριακή, μεταξύ Βαρυμπόμπης και Θρακομακεδόνων.

Το χρονικό της μεγάλης πυρκαγιάς

Η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθες στις 22.48 από πευκόφυτη περιοχή και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και του δυνατού αέρα.

Άμεσα έσπευσαν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 26 άτομα πεζοπόρο ενώ κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρέθηκε στον τόπο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή.

Οι επίγειες δυνάμεις έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες και με τη σταδιακή ενίσχυσή τους, στην περιοχή επιχειρούν 122 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 96 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δεκάδες εθελοντές, δέκα εθελοντικά οχήματα με είκοσι άτομα, 15 υδροφόρες Ο.Τ.Α., δέκα ιδιωτικές υδροφόρες, καθώς επίσης 60 στρατιώτες και τρία μηχανήματα του Στρατού.

«Μετά από ολονύκτιες και υπεράνθρωπες προσπάθειες οι δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τα μέτωπα και να αποσοβήσουν τον κίνδυνο να εισέλθει η φωτιά στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας όπως επίσης και να συμβούν ολοσχερείς καταστροφές στις κατοικίες της περιοχής», αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

 

Ζημιές σε τουλάχιστον δέκα σπίτια

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον δέκα σπίτια. Οι φλόγες πλησίασαν το Ολυμπιακό Χωριό και το στρατόπεδο της περιοχής.

Από χθες το βράδυ οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση κατοικιών στις οδούς Μίχα, από όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά, καθώς και στην οδό Ορφέα. Ταυτόχρονα, η αστυνομία προχώρησε και σε διακοπή της κυκλοφορίας στην λεωφόρο Βαρυμπόμπης και την πλατεία της Βαρυμπόμπής μέχρι την οδό Μίχα.

Νωρίς το πρωί ο πυκνός καπνός είχε καλύψει τις περιοχές από τους πρόποδες της Πάρνηθας μέχρι και τη Μεταμόρφωση.

Πηγή: newpost.gr