Νέα τροπή στην δολοφονία των δύο ανήλικων αγοριών στην Αρχαία Ολυμπία

Διαφορετική τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση του πνιγμού των δύο ανήλικων παιδιών στο αρδευτικό κανάλι στο Κάτω Στρέφι της Αρχαίας Ολυμπίας, που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι, ύστερα από τη χθεσινή απολογία του 13χρονου φερόμενου ως δράστη και θείου των παιδιών στην Ανακρίτρια.

Ο 13χρονος, αδερφός της μητέρας του 4χρονου Ντίνσκο και του 7χρονου Ιβάν, έχει ομολογήσει αρχικά πως ζήλευε τα δυο παιδιά και γι’ αυτό τα έσπρωξε στο αρδευτικό κανάλι με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο από πνιγμό.

Μπροστά στην ανακρίτρια όμως, όπου οδηγήθηκε τη Δευτέρα, ο 13χρονος άλλαξε την κατάθεσή του.

Ο πατέρας των παιδιών είχε από την πρώτη στιγμή κατηγορήσει τη μητριά του για το θάνατο των παιδιών

Σύμφωνα με πηγές του patrisnews.com, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ανασκεύασε την αρχική του ομολογία και ισχυρίστηκε πως ο ίδιος δε βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο 13χρονος επανέφερε το αρχικό σενάριο, το οποίο από την πρώτη στιγμή ισχυρίζονταν και οι δύο γονείς των παιδιών, ότι δηλαδή τα δύο ανήλικα αδέλφια τα έριξε στο νερό η γιαγιά τους, η μητριά του πατέρα τους.

Όταν ρωτήθηκε γιατί ομολόγησε αρχικά, είπε πως το έκανε μετά από πίεση αλλά και γιατί φοβήθηκε τους αστυνομικούς.

Τρεις ώρες κράτησε η απολογία του 13χρονου στην ανακρίτρια, παρουσία και του ψυχολόγου που τον παρακολουθεί από την ημέρα της σύλληψής του. Όπως αναφέρει το patrisnews.com, το παιδί ισχυρίστηκε αυτή τη φορά πως την ημέρα που τα παιδιά εξαφανίστηκαν, εκείνος δε βρισκόταν στην περιοχή αλλά αντιθέτως είχε πάει για μπάνιο.

Στο Ίδρυμα Αρωγής Ανηλίκων Βόλου θα φιλοξενηθεί ο 13χρονος μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Άφησε δε να εννοηθεί πως το πουκάμισο που βρέθηκε στα χέρια του ενός από τα δύο αδέλφια, το είχε αφήσει στο σπίτι του πατέρα του και παππού των παιδιών αρκετές μέρες πριν.

Ο νεαρός, φερόμενος ως δράστης, συνοδευόταν το πρωί της Τρίτης από το δικηγόρο του, Ηλία Σταθά, καθώς και από ειδικό ψυχολόγο της ελληνικής αστυνομίας, ο οποίος, από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε δίπλα στον ανήλικο, προσφέροντας ψυχολογική στήριξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως και από τις δικαστικές αρχές δόθηκε η δέουσα προσοχή, ώστε να υπάρξει σωστή αντιμετώπιση της ψυχολογικής κατάστασης του 13χρονου.