Στις ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες αναχώρησε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς -επίσκεψη ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου ότι στις 8 Αυγούστου θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει, επίσης, επαφές με τα δημοσιογραφικά επιτελεία των εφημερίδων Washington Post και New York Times.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης

Την Τετάρτη, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί αυθημερόν στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να έχει επαφές με επικεφαλής μεγάλων ελληνοαμερικανικών επενδυτικών ομίλων.

Την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο, στις 22.00 ώρα Ελλάδος, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αμερικανό πρόεδρο και αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιντ Χάρις.

Επίσης θα επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν ο δίδυμοι πύργοι και θα δει τις εργασίες ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Συνάντηση και με τον Τζον Κέρι

Όπως έγινε γνωστό, πριν από τη συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο, ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Η συνάντηση Σαμαρά-Κέρι θα γίνει την Πέμπτη το μεσημέρι, τοπική ώρα, και θα προηγηθεί της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

Όπως μετέδωσε το Mega, η συνάντηση αποτελεί χειρονομία της αμερικανικής πλευράς και για να ενισχυθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού, αλλά και για να δοθεί περισσότερος χρόνος στον πρόεδρο Ομπάμα και στον κ. Σαμαρά για να ασχοληθούν με την οικονομία και τα θέματα ενέργειας.

Newsroom ΔΟΛ