Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε από αγνώστους στη Βεγγάζη

Ένας δημοσιογράφος του λιβυκού τηλεοπτικού καναλιού Libya al-Hurra (Ελεύθερη Λιβύη) δολοφονήθηκε σήμερα στη Βεγγάζη, στα ανατολικά της χώρας, όπως έγινε γνωστό από πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Αζεντίν Κούσαντ, που ήταν παρουσιαστής στο κανάλι, σκοτώθηκε όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, κοντά σε μια τράπεζα αίματος της πόλης, ανέφερε η πηγή αυτή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της. Η επίθεση έγινε μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Ο Κούσαντ, που είχε σπουδάσει ιατρική, εργάστηκε αρχικά στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio al-Manara FM και κατόπιν συνέχισε την καριέρα του στο Libya al-Hurra, τον πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό που λειτούργησε στη Βεγγάζη μετά την εξέγερση που ανέτρεψε τον Μουάμαρ Καντάφι, το 2011. Συνάδελφοί του είπαν ότι παρουσίαζε μια εκπομπή για την “ανθρώπινη εξέλιξη”, που δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική.

Τους τελευταίους μήνες στη Λιβύη, δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης έχουν μπει στο στόχαστρο ενόπλων. Τον Μάιο η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα είχε καταγγείλει τις επιθέσεις και τις απαγωγές, αλλά και τις αυθαίρετες συλλήψεις των εργαζόμενων στον Τύπο.

 

NewsIt.gr