Ελλάδα-Κροατία 87-85

Η Ελλάδα στον πρώτο της φιλικό αγώνα, έδειξε καλά κι αρνητικά στοιχεία, όμως στο τέλος επικράτησε με σκορ 87-85 της Κροατίας, στην πρεμιέρα του διεθνούς τουρνουά στο Στρασβούργο.

Το Σάββατο το απόγευμα (10/8, 7μ.μ.) θα αγωνιστεί με αντίπαλο τη Γερμανία στο δεύτερο φιλικό της επί του γαλλικού εδάφους.

Στα του αγώνα, ο Αντρέα Τρινκέρι έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και δοκίμασε πάρα πολλά σχήματα, απόντος του Βασίλη Σπανούλη που προτιμήθηκε να μην αγωνιστεί καθώς ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στη μέση του.

Οι διεθνείς έδειξαν διάθεση στα ριμπάουντ (32-20), κέρδισαν πολλές μάχες και ήταν αρκετά καλοί στη επίθεση. Στο τέλος είχαν πάθος και πήραν την πρώτη τους νίκη, με τον Πρίντεζη να ευστοχεί μετά από τριπλή προσπάθεια.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μαυροκεφαλίδης με 16 πόντους, ο Πρίντεζης πρόσθεσε άλλους 14 ενώ από 13 είχαν οι Βουγιούκας και Μπράμος.

Το δυσάρεστο ήταν ότι ο Κώστας Καϊμακόγλου υπέστη κάταγμα στη μύτη του σε μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Μπογκντάνοβιτς. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό δεν θα αγωνιστεί στα δύο επόμενα φιλικά της εθνικής ομάδας.

Ο αγώνας:

Ο Αντρέα Τρινκέρι έβαλε στην αρχική του πεντάδα τους Ζήση, Μπράμο, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Βουγιούκα με τους διεθνείς να μπαίνουν δυνατά στο παρκέ και να προηγούνται με 8-4. Η Ελλάδα κρατούσε το προβάδισμα (10-7, 14-11) μέχρι που ο Ούκιτς ισοφάρισε σε 14-14 στο 7ο λεπτό του αγώνα και ο Τόμιτς έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα του (14-16).

Ο Κατσίβελης έγραψε το 17-16 του α’ δεκαλέπτου, κατά το οποίο ο Αντρέα Τρινκέρι έκανε πολλές αλλαγές και έπαιξε με τους Κατσίβελη, Σλούκα, Καϊμακόγλου, Φώτση και Μαυροκεφαλίδη λίγο πριν το τέλος του.

Στο β’ δεκάλεπτο ο Μπογκντάνοβιτς με δύο διαδοχικά καλάθια έβαλε και πάλι την Κροατία (21-22) μπροστά στο σκορ, όχι όμως για πολύ. Ο Αντώνης Φώτσης πήρε το όπλο του και δείχνοντας ιδιαίτερα ορεξάτος οδήγησε την εθνική εκ του ασφαλούς στο χτίσιμο μίας διαφοράς.

Οι διεθνείς προηγήθηκαν με 32-24, ωστόσο από τη στιγμή που ο αρχηγός πέρασε στον πάγκο υπήρξαν κάποια προβλήματα στην επίθεση και η Κροατία βρήκε την ευκαιρία να ροκανίσει τη διαφορά και να προσπεράσει και πάλι στο σκορ (37-39), στο δίλεπτο για το ημίχρονο. Οι Παπανικολάου και Πρίντεζης έδωσαν τέλος στην επιθετική αφλογιστία της Ελλάδας, ενώ ο τελευταίος έγραψε το 43-42 στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, η Ελλάδα έπαιξε καλύτερα στην επίθεση κι έτσι κατάφερε να ξεφύγει και πάλι στο σκορ. Οι Κροάτες με τους Μπογκντάνοβιτς (43-44) και Ντρέιπερ (45-46) πέρασαν παροδικά μπροστά, όμως η συνέχεια ανήκε στους διεθνείς.

Με τους Μαυροκεφαλίδη και Βουγιούκα να είναι πολύ δυνατοί στη φροντ λάιν και να δίνουν σημαντικές λύσεις στην επίθεση, η Ελλάδα ξέφυγε στο σκορ για πρώτη φορά με 10 πόντους διαφορά (68-58). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους διεθνείς να βρίσκονται στο +10 (70-60) και την Κροατία να απαντάει με διαδοχικές αλλαγές στη μαζική ανανέωση της ελληνικής πεντάδας.

Με το ξεκίνημα του δ’ δεκαλέπτου, ο αθόρυβος αλλά ουσιώδης Πρίντεζης έστειλε τη διαφορά στους 12 πόντους (72-60), όμως η Κροατία απάντησε με

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 43-42, 70-60, 87-85

ΠΗΓΗ: SPORT 24