Τραγωδία στο Μαρόκο! Σκοτώθηκαν 16 μέλη της βασιλικής φρουράς

Δεκαέξι μέλη της βασιλικής φρουράς σκοτώθηκαν και 42 τραυματίστηκαν σήμερα σε τροχαίο δυστύχημα κοντά στην Αλ Χοσέιμα, στο βόρειο Μαρόκο, όπου μετέβαιναν για να προετοιμάσουν μια επίσκεψη του βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ’, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή.

Πριν από την αυγή, ένα αυτοκίνητο έπεσε σε μία χαράδρα βάθους 200 μέτρων, ενώ μετέβαινε από το Τετουάν στην Αλ Χοσέιμα, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν τα θύματα, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Ο βασιλιάς αναμένεται να μεταβεί τις επόμενες 24 ώρες στην περιοχή αυτή, διευκρίνισε αξιωματούχος της επαρχίας Αλ Χοσέιμα, μιλώντας τηλεφωνικώς στο AFP. Ο μονάρχης προεδρεύει σήμερα στη Ραμπάτ μιας ετήσιας τελετής με την ευκαιρία της 14ης επετείου από την ανάρρησή του στο θρόνο.

Η τελετή αυτή συχνά γίνεται αντικείμενο αμφισβήτησης από ακτιβιστές του κινήματος της 20ής Φεβρουαρίου που διεκδικούν βαθιές πολιτικές μεταρρυθμίσεις στο Μαρόκο.

Σε μήνυμα που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων MAP, ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ’ εξέφρασε “συλλυπητήρια στα αθώα θύματα καθώς και στους τραυματίες, έπειτα από το δυστύχημα το οποίο σημειώθηκε σήμερα στον παραλιακό δρόμο στη Μεσόγειο που συνδέει το Τετουάν με την Αλ Χοσέιμα”.

Ο βασιλιάς ανέφερε ακόμη στο μήνυμά του πως “αναλαμβάνει προσωπικά τα έξοδα της κηδείας των νεκρών και της νοσηλείας των τραυματιών”.

 

NewsIt.gr