Όλα τα κριτήρια για την κινητικότητα στο χώρο της Υγείας

Η πρώτη φάση της κινητικότητας – διαθεσιμότητας στο χώρο της Υγείας οριοθετείται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Με την απόφαση η οποία αφορά περίπου 1600 εργαζομένους στο χώρο της Υγείας, καθορίζονται πρόσθετα – ειδικά κριτήρια επιλογής προσωπικού για την στελέχωση νοσοκομειακών δομών στο πλαίσιο της διαδικασίας ανασυγκρότησης φορέων και δομών εποπτείας του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, για το κριτήριο της προϋπηρεσίας, η μοριοδότηση ορίζεται ως εξής: Έως δύο έτη 2 μόρια, για τα επόμενα τρία έτη 6, για τα επόμενα 5 έτη 15, και 20 για επόμενα 5 έτη.

Το σύνολο μοριοδότησης για το κριτήριο της προϋπηρεσίας μπορεί να ανέλθει στα 43 μόρια.

Για το κριτήριο της παρούσας απασχόλησης, η μοριοδότηση ορίζεται ως εξής: Υπηρεσία έως 2 έτη 3 μόρια, και για υπηρεσία άνω των 2 ετών 7 μόρια.

Το μέγιστο όριο μοριοδότησης ανέρχεται σε 50 μόρια, σύμφωνα με την απόφαση.

«Εντός του χρονοδιαγράμματος η κινητικότητα»

Για το ζήτημα αυτό αναφέρθηκε σήμερα το πρωί και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΕΟΠΥΥ θα σταθεί στα πόδια του και σε λίγο καιρό θα λειτουργεί σαν ελβετικό ρολόι.

«Οι μεταρρυθμίσεις είναι για το καλό των πολιτών», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι η πρώτη φάση της κινητικότητας στην Υγεία με μετακινήσεις υπαλλήλων του υπουργείου από τη μια δομή στην άλλη βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.

Διαβάστε ΕΔΩ την Κοινή Υπουργική Απόφαση

newpost.gr