Αδειάζει η Αθήνα – Φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς

Με ζέστη, αλλά και μποφόρ στο Αιγαίο, εγκαταλείπουν την Αθήνα οι τελευταίοι εκδρομείς εν όψει του Δεκαπενταύγουστου.

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, η οποία έχει προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων στο εθνικό δίκτυο, ενώ από τις 16:00 έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας είναι αυξημένη σε σχέση με την παραμονή του περσινού Δεκαπενταύγουστου κατά περίπου 5%, αλλά διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Ομαλή είναι και η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών– Λαμίας. Ωστόσο από τα διόδια Αφιδνών καταγράφεται μείωση στη διέλευση των οχημάτων κατά 4% καθ’ όλη την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

Αυξημένη είναι και η κίνηση στα λιμάνια. Αύριο θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά 17 πλοία, 15 για τον Αργοσαρωνικό, 12 από τη Ραφήνα και 3 από το Λαύριο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται τηλεφωνικά για τις αναχωρήσεις και τις αφίξεις των πλοίων όλο το 24ωρο, από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας, στον αριθμό 14944 του ΟΤΕ και στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο θα είναι καλός, με την θερμοκρασία να παραμένει κοντά στους 37 βαθμούς.

Μόνο στα βορειοδυτικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι οπότε ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

http://newpost.gr