«Αναδρομή» στα παράξενα του βιβλίου Γκίνες! (Εκτενές φωτορεπορτάζ)

Γράφει η Ντία Μούλου

Από το Nerwpost.gr

Τα Ρεκόρ Γκίνες κάθε χρόνο συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη προσπαθούν να καταφέρουν κάτι μοναδικό και να ξεχωρίσουν.

Εκτός από τα κλασικά ρεκόρ με τον πιο μικρό άνθρωπο, τις πιο ηλικιωμένες δίδυμες αδελφές κ.ά., το δημοφιλές βιβλίο έχει να επιδείξει πολλά και… τρελά «κατορθώματα», όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του. Ας θυμηθούμε μερικά από τα πιο παράξενα ρεκόρ των τελευταίων χρόνων, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν καταρριφθεί.

Στις 28 Ιουλίου 2013, 1.213 άνθρωποι στο Ταϊπέι φόρεσαν ταυτόχρονα στο πρόσωπο τους μάσκες για δέκα λεπτά.

Η Chris «The Duchess» Walton είναι διάσημη για τα μακριά της νύχια και δικαίως κρατάτει μέχρι σήμερα τα σκύπτρα στον «τομέα» της. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από το 2011, όταν η ίδια βρισκόταν στη Νέα Υόρκη και τα νύχια της, τα οποία έχει να κόψει 18 ολόκληρα χρόνια, άγγιζαν τα 3 μέτρα στο κάθε χέρι!

Τον Φεβρουάριο του 2013, 4.483 άνθρωποι έκαναν χούλα χουπ για επτά λεπτά, σπάζοντας το ρεκόρ. Το υπερθέαμα έλαβε χώρα στο γήπεδο του Πανεπιστημίου Thammasat στα περίχωρα της Μπανγκόκ.

Το ρεκόρ του ανθρώπου με τα περισσότερα κουτάλια στο σώμα ανήκει ακόμη στον Etibar Elchiyev. Σε αυτή τη φωτογραφία, η οποία είναι από τον Δεκέμβριο του 2011, βρίσκεται στη Γεωργία και μπήκε στη λίστα των Γκίνες, επειδή κατάφερε να συγκρατήσει στο σώμα του 50 μεταλλικά κουτάλια.

Ο κινέζος Jin Songhao κατέρριψε όλα τα ρεκόρ, αφού τον Ιανουάριο του 2011 παρέμεινε ολόκληρος και γυμνός μέσα στο χιόνι για 46 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα! Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει καταφέρει να τον συναγωνιστεί.

Αυτοί οι 52 σεφ τον Φεβρουάριο του 2013 στην Κόστα Ρίκα μαγείρεψαν το μεγαλύτερο καντονέζικο τηγανιτό ρύζι, με το οποίο σέρβιραν πάνω από 7.000 ανθρώπους!

Ο σλοβάκος Milan Roskopf τον Ιούνιο του 2009 έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του, κάνοντας για πολύ ώρα «ταχυδακτυλουργικά» με 3 ηλεκτρικά πριόνια.

Τον Αύγουστο του 2010, 102 άτομα ανέβηκαν στο «τρενάκι του τρόμου» γυμνοί, τραβώντας τα βλέμματα του κόσμου.

Στη βόρεια Αγγλία, ο Pete Glazebrook κοιτάζει με καμάρι το τεράστιο κρεμμύδι, που τη χάρισε μια θέση ανάμεσα στα ρεκόρ Γκίνες. Το κρεμμύδι του ζύγιζε 7 κιλά και ο ίδιος κατέχει το ρεκόρ από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Ο κινέζος μελισσοκόμος She Ping τον Απρίλιο του 2012 κάλυψε το σώμα του με 331.000 μέλισσες!

Τον Οκτώβριο του 2012, 900 κατασκηνωτές έστησαν 900 σκηνές σε μία παραλία στο Σαν-τουνγκ της Κίνας, δημιουργώντας το μεγαλύτερο παζλ με σκηνές στον κόσμο.

Ο ιάπωνας σχεδιαστής ρούχων Kazuhiro Watanabe από τον Σεπτέμβριο του 2012 κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ της ψηλότερης μοϊκάνας με ύψος που φτάνει σχεδόν το ένα μέτρο.

Η Ρουμανία βρίσκεται στα Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη εθνική σημαία, με μήκος περίπου 350 μέτρα και ύψος 226 μέτρα.

Το ενυδρείο της Σιγκαπούρης δεν είναι στα Γκίνες μόνο ως το μεγαλύτερο στον κόσμο με 80.000 ζώα, 800 είδη και 42,9 εκατ. λίτρα νερό, αλλά και ως το μεγαλύτερο ακρυλικό πάνελ.

Τον Ιούνιο του 2010, δρομείς συγκεντρώθηκαν στο Battersea Park στο Λονδίνο ντύθηκαν σούμο και έσπασαν το ρεκόρ της μεγαλύτερης συνάθροισης για τρέξιμο με αυτή την ενδυμασία.

Πηγή: newpost.gr