Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο εκφράζει ο ΥΠΕΞ Ευαγ.Βενιζέλος

Την ανησυχία του για τα όσα συμβαίνουν στην Αίγυπτο εξέφρασε με δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε δηλώσεις του αναφέρει:

«Είναι ανάγκη, αυτές τις κρίσιμες ώρες, όλες οι πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν ενέργειες που υπονομεύουν τη δυνατότητα συνεννόησης και συντεταγμένης δημοκρατικής πορείας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του επίσης, και για τις πληροφορίες «περί συγκρούσεων μεταξύ οπαδών διαφορετικών θρησκευτικών ομάδων και επιθέσεων που έχουν δεχθεί χριστιανικοί ναοί».

Όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, «είναι μεγάλη ευθύνη όλων να αποφευχθεί ο εμφύλιος σπαραγμός, να μη συρθεί η φίλη γειτονική μας χώρα σε μία ανοικτή σύγκρουση, να επικρατήσει η σύνεση και ο διάλογος, προκειμένου να λειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί».

Τέλος, σημείωσε ότι η ελληνική πρεσβεία και οι προξενικές αρχές στην Αίγυπτο βρίσκονται σε εγρήγορση και σε συνεχή επαφή με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και με φορείς της ελληνικής παροικίας.