Τρόμος σε πτήση της EASYJET στην Ιταλία

Επεισοδιακή πτήση είχαν οι 174 επιβάτες ενός Airbus A320 της αεροπορικής εταιρίας EasyJet που επιχείρησε να αποχωρήσει από το αεροδρόμιο του Μιλάνο, Μαλπένσα, και με προορισμό τη Λισαβόνα. Όλα ήταν έτοιμα…
για απογείωση, ο κυβερνήτης είχε λάβει έγκριση από τον πύργο ελέγχου, όμως, λίγα δευτερόλεπτα αφότου οι ρόδες ανασηκώθηκαν από το έδαφος, ένα μεγάλο μεταλλικό τμήμα από το περίβλημα της αριστερής τουρμπίνας του αεροσκάφους κατέληξε με ορμή στην διάδρομο.

Ακολούθησαν στιγμές έντασης, ο πύργος ελέγχου έδωσε να σταματήσει για λίγα λεπτά η κυκλοφορία αεροσκαφών, ενώ ο πιλότος που αντιλήφθηκε αμέσως το τι είχε συμβεί επέστρεψε στον διάδρομο. Ωστόσο, τη στιγμή που οι ρόδες ακούμπησαν και πάλι στο έδαφος ένα ακόμα κομμάτι αποκολλήθηκε από το αεροσκάφος.

Οι επιβάτες παρότι τρομαγμένοι, αλλά χωρίς τραυματισμούς, κατέβηκαν από το αεροπλάνο και οδηγήθηκαν σε χώρο του αεροδρομίου όπου έπειτα από λίγες ώρες αναμονής και ένα δωρεάν γεύμα αναχώρησαν με άλλο αεροσκάφος της εταιρίας για τον προορισμό τους.

«Το αεροσκάφος προσγειώθηκε ασφαλώς και όλοι οι επιβάτες θα φτάσουν στη Λισαβόνα με ένα άλλο αεροπλάνο εντός της ημέρας. Η ασφάλεια των μελών του πληρώματος και των επιβατών αποτελεί την κύρια προτεραιότητά μας. Ζητούμε συγγνώμη», με αυτή τη σύντομη ανακοίνωση η εταιρία low cost απευθύνθηκε στους ταξιδιώτες, τονίζοντας πως κύριο μέλημά της είναι η ασφάλειά τους.

Βέβαια, οι επιβάτες της πτήσης μιλώντας στον ιταλικό Τύπο έκαναν λόγο για στιγμές πανικού, με κάποιους από αυτούς να φωνάζουν «χάνουμε το φτερό», προκαλώντας μεγαλύτερη ταραχή στους υπόλοιπους ταξιδιώτες.

«Ακούσαμε έναν δυνατό υπόκωφο ήχο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι επιβάτες της αριστερής πλευράς ούρλιαζαν ότι έσπασε το φτερό. Επειτα οι αεροσυνοδοί μας διαβεβαιώσαν πως οι πιλότοι είχαν γνώση του προβλήματος και ένα λεπτό μετά ο κυβερνήτης μας ενημέρωσε ότι είχαμε χάσει ένα τμήμα πάνω στο φτερό και ότι θα επιστρέφαμε στη Μαλπένσα», δήλωσε ταξιδιώτης στην ιστοσελίδα Varesenews.

Πηγή: Fimotro.blogspot.com