Μέρκελ: “Θα τηρήσουμε πιστά το χρονοδιάγραμμα αντί να κάνουμε εικασίες για την Ελλάδα”

Το ενδεχόμενο νέου κουρέματος για το ελληνικό χρέος απέκλεισε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δηλώσεις της στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Δεν βλέπω κούρεμα για την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά η γερμανίδα αξιωματούχος, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο θα διέσπειρε την αβεβαιότητα στα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης.

«Εκπλήσσομαι διαρκώς από την επιπολαιότητα με την οποία συζητείται αυτό το θέμα», ανέφερε στη διάρκεια της συνέντευξή της που θα δημοσιευτεί το Σάββατο στην εφημερίδα της Φρανκφούρτης. «Μια τέτοια ενέργεια θα διέσπειρε την αβεβαιότητα σε άλλα τμήμα της Ευρώπης».

«Θα τηρήσουμε πιστά το χρονοδιάγραμμα αντί να κάνουμε εικασίες», υπογράμμισε η καγκελάριος αναφερόμενη στην απόφαση των αρμοδίων χάραξης πολιτικής της Ευρωζώνης να αξιολογήσουν εκ νέου την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας στα τέλη του 2014 ή στις αρχές του 2015.

Όπως ανάφερε στη FAZ, θεωρεί πιθανό οι διαφωνίες σχετικά με τις πολιτικές διάσωσης στην Ευρωζώνη να παραμείνουν εντός της παράταξής της. «Θα ακολουθήσουν και άλλες συζητήσεις», είπε.

newpost.gr