Σε δίκη για κοκορομαχίες η κόρη του πρώην βασιλιά της Ρουμανίας

Η Ιρίνα Ουόλκερ, κόρη του εξόριστου βασιλιά της Ρουμανίας, Μιχαήλ, εμφανίστηκε την Παρασκευή σε δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, μαζί με τον αμερικανό σύζυγό της, κατηγορούμενη για τη διοργάνωση παράνομων κοκορομαχιών και στοιχημάτων, στο ράντσο του ζεύγους σε αγροτική περιοχή του Όρεγκον, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η 60χρονη πριγκίπισσα, είναι μεταξύ των 18 ατόμων που κατηγορούνται για την διοργάνωση και “εκμετάλλευση” 10 κοκορομαχιών το 2012 και το 2013, σύμφωνα με την μήνυση που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της περιοχής του Όρεγκον.

Ο εξόριστος βασιλιάς, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 1947 και στη συνέχεια να μεταβεί στην εξορία, εξέφρασε σε γραπτή του δήλωση, τη «βαθιά του θλίψη» για τη σύλληψη της κόρης του. «Η Αυτού Μεγαλειότητά του, καθώς και ολόκληρη η βασιλική οικογένεια, ελπίζει ότι το αμερικανικό δικαστικό σύστημα και το δικαστήριο της πολιτείας του Όρεγκον, θα λύσουν την υπόθεση αυτή κατά τον δικαιότερο και ταχύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε η ανακοίνωση, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα NBC.

Η πριγκίπισσα Ιρίνα είναι η τρίτη από τις πέντε κόρες του εξόριστου βασιλιά της Ρουμανίας και είναι παντρεμένη με τον Τζον Ουόλκερ, πρώην αναπληρωτή σερίφη της αμερικανικής κομητείας Κος Κάουντι. Από τα 18 άτομα που κατηγορούνται στην υπόθεση, τα έξι συμπεριλαμβανομένης και της πριγκίπισσας, χρεώνονται με συνολικά 10 κατηγορίες μεταξύ των οποίων η βαρύτερη, της διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών μέσω μιας παράνομης επιχείρησης. Κάθε μία από τις κατηγορίες επιφέρει μέγιστη ποινή πέντε ετών φυλάκισης και πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/263885/se-dikh-gia-kokoromaxies-h-korh-toy-prwhn-basilia-ths-roymanias#ixzz2cCxLzqEJ