Το 7χρονο κοριτσάκι που έχασε το πόδι του στην επίθεση της Βοστόνης, μαθαίνει να περπατάει με πρόσθετο μέλος (ΦΩΤΟ)

Η επτάχρονη Jane Richard ήταν ένα από τα θύματα των βομβιστικών επιθέσεων στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, στις 15 Απριλίου.

Η ιστορία της οικογένειάς της είχε συγκλονίσει όλο τον κόσμο, καθώς ο 8χρονος αδερφός της, ο Μάρτιν, ήταν ανάμεσα στους τρεις νεκρούς και όλα τα άλλα μέλη της οικογένειας τραυματίστηκαν.

Οι γονείς, Bill και Denise, ήταν ανάμεσα στους 260 τραυματίες. Η μητέρα έχασε την όρασή της στο ένα μάτι και ο πατέρας αντιμετωπίζει προβλήματα στην ακοή. Και το τρίτο παιδί τους, ο 11χρονος Henry, επίσης τραυματίστηκε.

«Ο πόνος είναι συνεχής. Ακόμη και οι πιο γλυκές στιγμές γίνονται σπαρακτικές συνάμα, όταν συνειδητοποιούμε ότι και “ο Μάρτιν θα το λάτρευε αυτό”», αναφέρουν στη δήλωσή τους.

Η 7χρονη επέστρεψε στο σπίτι της πριν από μερικές εβδομάδες, ύστερα από την πολύμηνη παραμονή της στο νοσοκομείο. Εκείνη τη νύχτα, η οικογένεια κοιμήθηκε μαζί, στο σπίτι τους, για πρώτη φορά μετά το θάνατο του Martin. Ήταν αποφασισμένοι, να μην κοιμηθεί κανείς στο κρεβάτι τους, εάν δεν ήταν όλοι ξανά στο σπίτι.

Ο Henry και η Jane θα επιστρέψουν στο σχολείο τους σε μερικές εβδομάδες, ενώ η οικογένεια ήδη αναζητά τρόπους ώστε να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου Martin.