Οικογενειακή γιορτή στο μοναστήρι του Οσίου Παταπίου

Αγαπητοί μου φίλοι, σας στέλνω και τις λεπτομέρειες από την εορτή μου!!!

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου το πρωί εκκλησιαστήκαμε στον ναό της Παναγίας της Γιάτρισσας Λουτρακίου.

Πανηγυρικό και Εορταστικό κλίμα επικρατούσε στον περίγυρο του ναού από την χαρά και την αγάπη των πιστών.

Μετά το μεσημβρινό γεύμα και την μεταμεσημβρινή ανάπαυση, αργά το απόγευμα ανεβήκαμε στα Γεράνεια Όρη όπου ακολουθήσαμε τον εορταστικό εσπερινό στο μοναστήρι του Οσίου Παταπίου.

Η περιφορά της εικόνας της Παναγίας πέριξ του μοναστηρίου με τον Ιερέα, τον Διάκονο, την ηγουμένη, τις καλόγριες και τα εξαπτέρυγα μας, μας γέμισε με την χαρά της Παναγίας.

ΕΝ+ΑΡΧΗ+Η..

Οι καμπάνες ηχούσαν συνεχώς με την αύρα της χαράς της Παναγίας αιωρούμενη και πανταχού παρούσα και η νεοτάτη καλόγρια που κτυπούσε τόσο ρυθμικά και τόσο αερικά το ξύλινο κύμβαλο έδινε το σήμα για την μεγάλη γιορτή που συμμετέχουμε.

Στο τέλος προσκυνήσαμε και περάσαμε όλοι κάτω από την εικόνα της Παναγίας.

Αποχωρήσαμε όταν πια είχε βραδιάσει γύρω στις 9μμ.

Τα πρόσωπα των παιδιών ήσαν φωτεινά σαν τον ήλιο, η Γιάσνα ευτυχέστατη τα πρόσεχε μην πέσουν στην κατωφέρεια της κλίμακας και η μητέρα μου να αγαλλιάζει που της έδωσε ο Θεός τόση χαρά να γιορτάσουμε όλοι μαζί στην Μονή του Οσίου Παταπίου την Ιερά Κοίμηση της Θεοτόκου μας, βλέποντας τον γιο της μπροστά να κρατά σφιχτά στα χέρια του την μικρή Δωροθέα και τα υπόλοιπα εγγόνια να προχωρούν υπό την επίβλεψη της νύφης της.

Ζήσαμε μια Άγια Μέρα που αναγάγει το παρόν στο παρελθόν και στα αιώνια πατροπαράδοτα πιστεύω μας, αξίες και ήθη και έθιμα μας!!!

Η Παναγιά να δώσει ευτυχία και ειρήνη σε όλον τον κόσμο.

Με Αδελφικούς Χαιρετισμούς,

Πάνος Ευαγγελόπουλος

ΥΓ

Η φωτογραφία που σας αποστέλλω είναι η μαρμάρινη επιγραφή που κοσμεί την είσοδο της βιβλιοθήκης της Μονής του Οσίου Παταπίου.

Το μεγαλείο της σύνθεσης της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας με την Χριστιανική Θεολογία.

Αυτό που απεκλήθη Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός και κάποιοι σήμερα τον αρνούνται όχι για να τον ακολουθήσουν που είναι δικαίωμα τους αλλά για το αναμφισβήτητο γεγονός ότι υπήρξε ιστορικά.