Κανένα πρόβλημα στις αποκρατικοποιήσεις από την παραίτηση Σταυρίδη – Δεν επηρεάζεται η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ

– Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης Σταυρίδη
– Η επικοινωνία Στουρνάρα με Σαμαρά για να πάρει το πράσινο φως για να αποπεμφθεί ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ
– Για “θέμα ηθικής” κάνουν λόγο στην κυβέρνηση
– Ο κ. Στέλιος Σταυρίδης, αμέσως μετά την υπογραφή για την πώληση του ΟΠΑΠσύμφωνα με δημοσίευμα έφυγε για διακοπες με το ιδιωτικό τζετ ενός εκ των αγοραστών

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης από τον κ. Στέλιο Σταυρίδη ότι υποβάλλει την παραίτησή του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Εμίρης, έσπευσε να διευκρινήσει ότι δεν επηρεάζεται το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔΣτέλιος Σταυρίδης, ανταποκρινόμενος άμεσα στην επιθυμία του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να παραιτηθεί, υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο κ. Σταυρίδης έκανε την εξής δήλωση: «Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων». (Η δήλωση δημοσιεύεται στο Newpost.gr).

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/264186/apokleistika-sto-newpost-h-epistolh-paraithshs-toy-stelioy-stayridh#ixzz2cKyX5Tt2

Όλα ξεκίνησαν όταν δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) αποκάλυπτε ότι ο κ. Στέλιος Σταυρίδης, ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, αφού υπέγραψε με τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη τη σύμβαση για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ παρουσία του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, έφυγε για διακοπές στην Κεφαλονιά με το λίαρ τζετ του κ. Μελισσανίδη.

Υπήρχε μάλιστα και φωτογραφία του κ. Σταυρίδη μέσα στο λιαρ τζετ χαμογελαστός να απολαμβάνει την πτήση. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο. Από την στιγμή που άρχισαν να σχολιάζουν το γεγονός, έλεγαν ότι είναι θέμ ηθικής.

Έτσι, σήμερα λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και μετά από επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ο κ. Στουρνάρας εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση στην οποία χωρίς να δίνονται περαιτέρω εξηγήσεις, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ζήτησε σήμερα την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέλιου Σταυρίδη.

Τι είπε ο κ. Σταυρίδης

Ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είπε: “Είχα έρθει για μία ημέρα στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψω την πώληση και θα έφευγα την επόμενη τα ξημερώματα με μία πτήση που θα έφευγε στις 5:20 τα ξημερώματα, δηλαδή θα ξυπνούσα στις 4 τα χαράματα. Ο κ. Μελισσανίδης όμως που πήγαινε στη Γαλλία μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλονιά όπου κι έκανε ανεφοδιασμό κι έτσι δεν ταλαιπωρήθηκα και γλίτωσα και μία ημέρα”. Προσθέτει επίσης: “Κατά την πτήση μιλήσαμε για την πώληση του ΟΠΑΠ όπως μιλάμε συνέχεια με τον κ. Μελισσανίδη. Παραμένει πάρα πολύ δυσαρεστημένος για το θέμα των λαχείων διότι θεωρεί ότι η συμφωνία δεν έπρεπε να γίνει έτσι. Εμείς δε συμφωνούμε καθόλου με αυτό που υποστηρίζει. Αν και διαφωνούμε πολλούς μήνες έχουμε διατηρήσει μαζί του ένα επίπεδο σχέσεων εξαιρετικό”.
Ο κ. Σταυρίδης έχει σπίτι στην Κεφαλονιά και παραθερίζει εκεί με την οικογένειά του κάθε καλοκαίρι.

Η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε με τον κ. Σταυρίδη να ποζάρει χαμογελαστός με την αεροσυνοδό στο λιαρ τζετ
Η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε με τον κ. Σταυρίδη να ποζάρει χαμογελαστός με την αεροσυνοδό στο λιαρ τζετ

 

Κανένα πρόβλημα με τις αποκρατικοποιήσεις

Την ίδια ώρα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης, μιλώντας στο Reuters επισήμανε ότι «το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν θα πληγεί από την παραίτηση του κ. Σταυρίδη».
«Δεν θα υπάρξει καμία απολύτως καθυστέρηση στο πρόγραμμα», ανέφερε.
Επιπλέον σύμφωνα με το πρακτορείο, αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι δεν επηρεάζεται η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, η οποία παραμένει ως έχει και ότι η παραίτηση του κ. Σταυρίδη αφορούσε «θέματα ηθικής».

Πηγή: NewsIt.gr