«Νέκρωσε» το Google για 5 λεπτά και μειώθηκε παγκόσμια κατά 40% η αναγνωσιμότητα στο ίντερνετ

Το βράδυ της Παρασκευής έμειναν εκτός λειτουργίας ταυτόχρονα τα: Google.com, Gmail, Google Drive και YouTube

Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για να επέλθει το απόλυτο χάος στο διαδίκτυο. Ο λόγος για την εταιρία Google που για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους “νέκρωσε” για πέντε λεπτά, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής με αποτέλεσμα να πέσει αμέσως κατά 40% η αναγνωσιμότητα στο ιντερνετ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google από αυτήν την… 5λεπτη απροσεξία έχασε 545.000 δολάρια.

Πέντε λεπτά που ωστόσο όπως αποδείχτηκε φάνηκαν σαν “αιωνιότητα” για τους χρήστες του Διαδικτύου παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, για πέντε λεπτά δεν ήταν προσβάσιμα τα Google.com, Gmail, Google Drive και YouTube, ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός αφού ποτέ στο παρελθόν δεν είχε παρατηρηθεί ταυτόχρονη πτώση των μεγάλων υπηρεσιών της εταιρίας.

Το σπάνιο “φαινόμενο” επηρέασε μεγάλο μέρος της κίνησης στο Ίντερνετ και σχολιάστηκε δεόντως. Η εταιρία ανάλυσης ιντερνετικών δεδομένων GoSquared ανέφερε πως παρατηρήθηκε συνολική μείωση κατά 40%(!) στις αναγνώσεις σελίδων στο Διαδίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Google από αυτήν την… 5λεπτη απροσεξία έχασε 545.000 δολάρια. “Η Google.com είχε πέσει για μερικά λεπτά, μεταξύ 23:52 και 23:57 BST στις 16 Αυγούστου” ανέφερε η GoSquared προσθέτοντας πως αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς εκατομμύρια χρήστες εξαρτώνται από το site. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε δέκα λεπτά αφού έγινε αντιληπτό.

 ΘΕΜΑ.gr