Παραιτήθηκε ο Στέλιος Σταυρίδης από Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, υπέβαλε ο Στέλιος Σταυρίδης. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε σήμερα την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.
«Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων»αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σταυρίδης.

Δείτε το βίντεο

Το χρονικό της αποπομπής

Όλα ξεκίνησαν όταν δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) αποκάλυπτε ότι ο κ. Στέλιος Σταυρίδης, ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, αφού υπέγραψε με τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη τη σύμβαση για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ παρουσία του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, έφυγε για διακοπές στην Κεφαλονιά με το λίαρ τζετ του κ. Μελισσανίδη.

Υπήρχε μάλιστα και φωτογραφία του κ. Σταυρίδη μέσα στο λιαρ τζετ χαμογελαστός να απολαμβάνει την πτήση. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο. Από την στιγμή που άρχισαν να σχολιάζουν το γεγονός, έλεγαν ότι είναι θέμα ηθικής.

“Ο κ. Μελισσανίδης όμως που πήγαινε στη Γαλλία μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλονιά όπου κι έκανε ανεφοδιασμό κι έτσι δεν ταλαιπωρήθηκα και γλίτωσα και μία ημέρα”.

Έτσι, σήμερα λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και μετά από επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ο κ. Στουρνάρας εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση στην οποία χωρίς να δίνονται περαιτέρω εξηγήσεις, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ζήτησε σήμερα την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέλιου Σταυρίδη.

Τι είπε ο κ. Σταυρίδης

Ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είπε: “Είχα έρθει για μία ημέρα στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψω την πώληση και θα έφευγα την επόμενη τα ξημερώματα με μία πτήση που θα έφευγε στις 5:20 τα ξημερώματα, δηλαδή θα ξυπνούσα στις 4 τα χαράματα. Ο κ. Μελισσανίδης όμως που πήγαινε στη Γαλλία μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλονιά όπου κι έκανε ανεφοδιασμό κι έτσι δεν ταλαιπωρήθηκα και γλίτωσα και μία ημέρα”.
Πρόσθεσε επίσης: “Κατά την πτήση μιλήσαμε για την πώληση του ΟΠΑΠ όπως μιλάμε συνέχεια με τον κ. Μελισσανίδη. Παραμένει πάρα πολύ δυσαρεστημένος για το θέμα των λαχείων διότι θεωρεί ότι η συμφωνία δεν έπρεπε να γίνει έτσι. Εμείς δε συμφωνούμε καθόλου με αυτό που υποστηρίζει. Αν και διαφωνούμε πολλούς μήνες έχουμε διατηρήσει μαζί του ένα επίπεδο σχέσεων εξαιρετικό”.
Ο κ. Σταυρίδης έχει σπίτι στην Κεφαλονιά και παραθερίζει εκεί με την οικογένειά του κάθε καλοκαίρι.

Η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε με τον κ. Σταυρίδη να ποζάρει χαμογελαστός με την αεροσυνοδό στο λιαρ τζετ
Η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε με τον κ. Σταυρίδη να ποζάρει χαμογελαστός με την αεροσυνοδό στο λιαρ τζετ

 

Κανένα πρόβλημα με τις αποκρατικοποιήσεις

Την ίδια ώρα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης, μιλώντας στο Reuters επισήμανε ότι «το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν θα πληγεί από την παραίτηση του κ. Σταυρίδη».
«Δεν θα υπάρξει καμία απολύτως καθυστέρηση στο πρόγραμμα», ανέφερε.
Επιπλέον σύμφωνα με το πρακτορείο, αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι δεν επηρεάζεται η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, η οποία παραμένει ως έχει και ότι η παραίτηση του κ. Σταυρίδη αφορούσε «θέματα ηθικής».

 

NewsIt.gr