Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου με τον αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Την έντονη ανησυχία της Ελλάδας και το ισχυρό και διαχρονικό ενδιαφέρον της για την σταθερότητα της φίλης Αιγύπτου, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Ναμπίλ Φάχμι.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε μάλιστα, στη μεγάλη συμβολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και των Ελληνικών Κοινοτήτων στη ζωή της χώρας, για την ασφάλεια των οποίων εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τις αιγυπτιακές Αρχές.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε στον Αιγύπτιο υπουργό – με τον οποίο είχε συνομιλήσει και πάλι αμέσως μετά το σχηματισμό της σημερινής αιγυπτιακής Κυβέρνησης – ότι η Ελλάδα, μέσα στο πολιτικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πάντοτε έτοιμη να συνδράμει τον αιγυπτιακό λαό, ο οποίος συνδέεται με στενούς δεσμούς φιλίας με τον ελληνικό.

Ο κ. Φάχμι, ο οποίος ζήτησε να ενημερώσει τον κ. Βενιζέλο για την κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην απόφαση της αιγυπτιακής Κυβέρνησης να συγκροτήσει ανεξάρτητη επιτροπή για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Ο Αιγύπτιος υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της Κυβέρνησής του στην τήρηση του οδικού χάρτη για την πλήρη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και τη διενέργεια εκλογών.

 

NewsIt.gr