Τρίτος θάνατος μέσα σε μια εβδομάδα από το νέο extreme σπορ, wingsuit

Το νέο επικίνδυνο σπορ των εραστών της αδρεναλίνης έχει αφαιρέσει την ζωή περίπου 20 ανθρώπων, ενώ το τελευταίο επταήμερο οδήγησε στο θάνατο τρία άτομα στις Άλπεις.

 

Τρίτο στη σειρά θανατηφόρο περιστατικό συνέβη χθες Σάββατο το βράδυ στις Άλπεις μέσα σε επτά μόλις μέρες, αφορά αθλούμενο στο extreme σπορ της μόδας φέτος, το wingsuit (φτερωτή στολή), ανακοίνωσε σήμερα το πρωΐ η γαλλική χωροφυλακή.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι στη διάρκεια του θέρους πέντε άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο φέτος στις Αλπεις, από τους οποίους οι τρεις το τελευταίο επταήμερο…

Το wingsuit συνδυάζει με συναρπαστικό για τον αθλούμενο τρόπο αιωροπτερισμό και ελεύθερη πτώση επειδή η στολή διαθέτει δύο φτερούγες, αλλά και αλεξίπτωτο, που φρενάρει την πτώση και βοηθά στην ομαλή προσγείωση.

Όμως χθες ο 41χρονος Γάλλος θέλησε με τέτοια στολή να κάνει παράτολμο άλμα από μια κορυφή στα 2.041 μέτρα του ορεινού όγκου Νταν ντε λ Αρκλουσάζ, που δεσπόζει πάνω στην κοινότητα Σεν Πιερ Αλμπινί. Προφανώς, ο μεσήλικος Γάλλος θέλησε να τα καταφέρει καλύτερα από τον Πολωνό τουρίστα που βρήκε τον θάνατο κάνοντας άλμα με την φτερωτή στολή από ύψος 2.200 μέτρων την Παρασκευή, στο Μαρτινί της Ελβετίας, όμως κατέληξε ακαριαία πέφτοντας πάνω σε μια προεξοχή βράχου.

Το νέο σπορ των εραστών του ιλίγγου και της υψηλής αδρεναλίνης, δεν πρέπει να θεωρείται τυχερό, δεδομένου ότι έως τώρα έχει αφαιρέσει την ζωή περίπου 20 ασκουμένων σε αυτό, σε διάφορες ορεινές περιοχές του πλανήτη, έχει δηλαδή προκαλέσει πολλούς περισσότερους θανάτους από οποιοδήποτε παραπλήσιο ερασιτεχνικό σπορ.

Πηγή: AMΠE