Δείτε το κινητό που είναι το απόλυτο «χιτ» στις βρετανικές φυλακές!

«Πονοκέφαλος» για τα σωφρονιστικά καταστήματα η συσκευή που μοιάζει με κλειδί αυτοκινήτου και δεν εντοπίζεται από τους ανιχνευτές μετάλλων

Τα πάνω – κάτω έχει φέρει ένα μικροσκοπικό κινητό τηλέφωνο στα σωφρονιστικά καταστήματα της Αγγλίας και της Ουαλίας. Είναι μικρό, διακριτικό και μπορεί να δείχνει αθώο, όμως δεν είναι!

Ο λόγος για το κινητό τηλέφωνο που μοιάζει με κλειδί αυτοκινήτου και που διαφημίζεται ευρέως ως ένα αντικείμενο διασκέδασης και μόνο. Μπορεί οι περισσότεροι να προτιμούν τα «smartphones», αλλά για τους κρατουμένους είναι το απόλυτο «χιτ»!

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, πέρυσι κατασχέθηκαν 7.000 κινητά τηλέφωνα αυτού του τύπου και χιλιάδες κάρτες SIM  από φυλακές τόσο της Αγγλίας, όσο και της Ουαλίας.

Τα μικροσκοπικά αυτά κινητά είναι πολύ δύσκολο να υποπέσουν στην αντίληψη των σωφρονιστικών υπαλλήλων, λόγω του μεγέθους τους, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι κατασκευάζονται από ελάχιστο μέταλλο και το υλικό που χρησιμοποιείται από τους κατασκευαστές τους είναι κυρίως πλαστικό. Συνεπώς, δεν εντοπίζονται από τους ανιχνευτές μετάλλων που χρησιμοποιούνται στις φυλακές.

Τα κινητά σε μέγεθος και σχήμα κλειδιού αυτοκινήτου, επίσης, είναι πολύ φθηνά, γεγονός που σημαίνει ότι ένας κρατούμενος μπορεί να έχει παραπάνω από ένα.

Μάλιστα, είναι διαθέσιμα σε διάφορες ιστοσελίδες για το ποσό των 48 ευρώ, ενώ μπορεί να είναι μικροσκοπικά, αλλά κανείς μπορεί να πραγματοποιήσει τόσο τηλεφωνικές κλήσεις, όσο και να στείλει γραπτά μηνύματα μέσω αυτών.

Σημειώνεται πως το να έχει ένας κρατούμενος κινητό τηλέφωνο είναι παράνομο και αποτελεί ποινικό αδίκημα, ενώ το να βρεθεί στην κατοχή του μια τέτοια συσκευή ισοδυναμεί με επέκταση της ποινής που εκτίει κανείς ή με επιβολή χρηματικού προστίμου.

protothema.gr